Ordfører i Rennebu, Ola Øie, fikk en tøff debut som kommunens fremste folkevalgte. Det er nok å nevne kommunereform, skolestruktur og grensejustering. Altså saker med til dels store konsekvenser, både på kort og lang sikt.

Sover godt

Det har likevel ikke blåst mer på toppene, enn at ordføreren fortsatt står oppreist og sover godt om natta. Til det er det altfor mye positivt som skjer i kommunen han er satt til å styre, og som han er så glad i.

Han er da heller ikke tung å be, når vi ber trekke frem positive ting med Rennebu anno 2017.

–Voldsom hytteutbygging, rekordstort skoguttak, unge bønder, Rema 1000, biblioteket på torget, Trollheim, Grindal Ysteri, Kroken bakeri, Hognamat, Aunan Lodge, Rodebak, unikt seterliv, pilegrimsleden, den nye kultursalen, hele kulturskolen, frivilligheten, idretten, ja, folket i Rennebu. Spesielt folket, sier han i stikkordsform, for en gangs skyld både på inn- og utpust.

Ordføreren ytrer seg som regel på en rolig og dannet måte, men han er nesten ikke til å stanse, når han får sjansen til å fremheve alt det positive sambygdingene holder på med, det være seg i arbeid og fritid. Så er han da også genuint opptatt av fremsnakking.

–Jeg håper så mange som mulig kan være med og fremsnakke kommunen sin. Det er da vitterlig mye å glede seg over, sier han.

Angrer ikke

Noe som ikke kan være lett å få øye på, når grendaskolen stenger døra og folk heller vil tilhøre nabokommunen. Han presiserer at vedtakene som er gjort, er godt forankret i demokratiske prosesser, og har langsiktige perspektiv over seg. Øie står derfor rakrygget, og møter gjerne sambygdinger med meninger på tvers av sine egne.

–Sakene har vært vanskelige, men jeg har ikke noe problem med å møte folk til saklige diskusjoner. Det er en folkerett å være uenig, men når vedtak er gjort, må vi jo forholde oss til disse, sier han og angrer ikke på vedtakene, selv om de til dels har utløst mytteri blant deler av befolkningen.

To år inne i sin debutperiode som kommunens øverste leder, kan en trygt si at den relativt ferske politikeren ble kastet ut i det.

–Det ble nok litt i overkant, ja. Jeg hadde sett for meg å bruke mye av tiden på å utvikle Rennebu videre, men prosessene har tatt mye tid, noe som har gått på bekostning av utviklingsarbeid. Reformprosessen har vært en energitapper, men jeg har da fått jobbet med andre ting også, bedyrer han.

Bygda vår

Nyheten om at TrønderEnergi overtar nett- og kraftomsetningsvirksomheten av Kraftlaget, er en av disse sakene han har jobbet for.

–Det sikrer arbeidsplasser, og innbyggerne i Rennebu og Kvikne sparer anslagsvis 13 millioner kroner i nettleie. Det gjør kommunen mere attraktiv for bosetting, sier han.

Utbyggingen av leiligheter i sentrum er også noe ordføreren har brent for.

–For å komme videre, må vi ha boliger. Det vi nå opplever, vil være med på å få i gang et boligmarked i Rennebu. Det jobbes også med infrastruktur jernbane, vei og bredbånd, sier han.

Hva rennbyggen spiser til frokost, eller for den saks skyld; hva det er med lufta de puster inn, lurer han noen ganger på. Passende nok spilles Astrid S på radioen når intervjuet pågår, og det er nesten så ordføreren blir blank i øynene når han snakker om den internasjonale sangstjernen og mange andre av sine sambydingers suksesshistorier i inn- og utland.

Apropos luft; Ola Øie er som mange vet glad i ta vingene fatt, og skal han virkelig koble av, er ingen ting bedre enn å sitte i småflyet han selv fører, høyt (og noen ganger lavt) svevende over sin kjære hjembygd.

–Jeg nyter hvert sekund, når jeg flyr over Nerskogen, Grindal, Voll, Stamnan, Nordskogen, Berkåk, Havdal, Ulsberg, Innset og Gisnåsen. For dette er bygda vår, sier ordfører Ola Øie. Med ekte stolthet i stemmen, og med vekt på vår.