(Foto: Jan Inge Flå)

Foto: Jan Inge Flå

Vinglete ferd på veien mot regjeringsmakt

Utradisjonell start på Arbeiderpartiets valgkamp i Rennebu.

Alle skal visstnok med, uansett alder, og da kan jo Olabil-løp være et passende stunt, når Rennebu Arbeiderparti arrangerer valgkamp kick-off. Den aller yngste deltakeren var da også bare ett år gammel, da ymse doninger mer eller mindre egnet for fart, satte utfor asfaltløypa på skistadion.

Partiets to fremste representanter lokalt, tok i hvert fall sjansen, der de sammen ga seg i kast med rulleskiløypa på Rennebu skistadion, i en farkost så avgjort uegnet i det vanlige trafikkbildet. Ola Øie som styrmann, Marit Bjerkås som innpisker og stabilisator.

Skjønt stabilisator; turen bar preg av en noe vinglete ferd ned løypa, og det mest betenkelige, sett fra Arbeiderpartiets ståsted, var kanskje at farkosten skjente langt ut mot høyre like før målgang.

Aner vi en konservativ dreining fra opposisjonen i årets valgkamp, Ola Øie?

- Nei, nei, dette var langt fra tilsiktet og speiler ikke vår politikk. Ikke i det hele tatt, sa Rennebus ordfører lettere rystet da risikoprosjektet var fullført.

Øie fikk da også støtte fra partikollega Harald Holm.

- Styringa var god den, det var bare skuta som var vanskelig å styre, sier han til trøst.

Stortingskandidat og oppdaling Kristian Torve holdt apell for sine partifeller i nabokommunen, før galskapen ble sluppet løs. Med trillebår, sparksykkel, gåstol, leketraktor og Ola-biler av ymse kvalitet som befordringsmiddel, er det virkelig ikke noe å si på kreativiteten hos sosialdemokratene i bygda.

Svartkjelkaffe og røde roser var også en helt naturlig del av arrangementet, som på tross av mye lek og moro, selvsagt hadde det viktigste elementet i bunn, nemlig ønsket om en politisk retningsendring til høsten.

- Vi er klare for å gjøre jobben frem mot valget. Vi vil ha Kristian Torve på Stortinget, og vi vil ha regjeringsskifte i høst, sier et samstemt Rennebu Arbeiderparti.

Mer å lese på Opdalingen:
 
(Foto: Jan Inge Flå)

Foto: Jan Inge Flå

comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Lastebil mot personbil på fylkesvei 700

Politiet melder at det ikke skal være en alvorlig ulykke.

- Vi må styrke det som allerede er bra

Ungdom i Oppdal scorer bedre enn de fleste i landet i Ungdata-undersøkelsen, men har fortsatt en vei å gå når det gjelder mobbing og alkoholbruk.

Se hvem som vil bli kulturkonsulent i Oppdal kommune

I tillegg til fotograf og Høyrepolitiker Ketil Jacobsen er syv andre fra Oppdal og Rennebu interessert i stillingen. Det er hele 33 søkere på stillingen.

Stadig økende behov for dagtilbud for demente

Arbeid og latter er terapi som gir livskvalitet. Bare spør brukerne av dagaktivitetstilbudet for hjemmeboende med demens i Oppdal kommune.

- Vi går ikke videre med saken

Politiet kommer ingen vei i etterforskningen der ei 17 år gammel jente ble rispet med en kniv i Oppdal sentrum natt til tirsdag.