Kari Toftaker er leder i Oppdal Bondelag.
(Foto: Bjørn Andreassen)

Kari Toftaker er leder i Oppdal Bondelag. Foto: Bjørn Andreassen

Brudd som forventet

Nå drar lokale bønder til Oslo for å protestere mot regjeringens landbrukspolitikk.

Tirsdag ettermiddag ble det brudd i jordbruksforhandlingene mellom landbruksdepartementet og jordbruksorganisasjonene.

Gapet mellom tilbud og krav, er på en milliard kroner, og selv om Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) har uttalt han er overrasket over bøndens bastante nei til regjeringens tilbud, kom det ikke uventet på leder i Oppdal Bondelag, Kari Toftaker.

- Jeg må si at bruddet kom som forventet. Stortinget har nylig levert jordbruksmeldingen, men når regjeringen ikke engang svarer på denne, blir det vanskelig. Regjeringen lytter jo ikke engang til Stortinger, sier hun oppgitt.

Toftaker er tirsdag kveld opptatt med å invitere bøndene i Oppdal til å bli med på den store demonstrasjonen som arrangeres i hovedstaden i neste uke.

- Jeg håper så mange som mulig blir med. Bondelaget spanderer turen, og det blir enten buss eller tog, opplyser Toftaker.

Leder av 17. mai-komiteen i Oppdal, har altså mer enn organisering av nasjonaldagen å tenke på.

- Nå er vi i full gang med å organisere turen til Oslo. Vi starter natt til tirsdag 23. mai, og vil delta i markeringen utenfor Stortinget utover dagen, og er tilbake i Oppdal utpå kvelden, sier Kari Toftaker i Oppdal Bondelag.

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Stadig økende behov for dagtilbud for demente

Arbeid og latter er terapi som gir livskvalitet. Bare spør brukerne av dagaktivitetstilbudet for hjemmeboende med demens i Oppdal kommune.

- Vi går ikke videre med saken

Politiet kommer ingen vei i etterforskningen der ei 17 år gammel jente ble rispet med en kniv i Oppdal sentrum natt til tirsdag.

Finaleklare i gjev matkonkurranse

Mega Oppdal er blant finalistene i Årets Matgledebutikk 2017.

Fem fine frøkner skal styre skolen

Med nytt lederteam har rektor Gerd Staverløkk ved Rennebu barne- og ungdomsskole alt under kontroll før skolestart på torsdag.

Avlivet forvillet moskusokse på Spælavegen

Flere bilister fikk mandag og tirsdag et overraskende møte med det store dyret fra Dovrefjell.