Her sykler Eivind Ishoel gjennom Røros sentrum

Nå kan de eldre i Oppdal sykle i kjente og kjære omgivelser fra stolen hjemme.

Tirsdag var det offisiell åpning av Motiview-syklene som hjemmetjenesten og Oppdal helsesenter har gått til anskaffelse av.

På BOAS var beboere, ansatte, pårørende og folk fra lokale lag og foreninger på plass for å se hvordan sykkelen fungerer.

Ved hjelp av levende bilder og lyd kan brukerne dra på sykkeltur i kjente omgivelser og oppleve barndomsminner. Det er et stort filmbibliotek å velge filmer fra, både fra Norge og utlandet.

Etter hvert skal det også komme filmer fra Orkelsjøen, Storlidalen og Oppdal sentrum.


- Den beste julegaven vi kunne fått

Sigrid Mesloe i Oppdal demensforening tok til tårene da hun mottok en stor pengesum fra Gjensidigestiftelsen til et nytt spennende prosjekt for eldre.

 

I Oppdal er det kjøpt inn tre sykler med tilhørende utstyr og brukerlisens på tre år. Totalt koster prosjektet 500.000 kroner.

Gjensidigestiftelsen har sponset med 300.000 kroner. Oppdal helselag har gitt 170.000 kroner i midler. I tillegg har Oppdal demensforening støttet opp med 15.000 kroner og TV-askjonen har dekket de resterende 15.000 kronene.

De tre syklene er plassert på BOAS, Oppdal helsesenter og ved dagaktiviseringen for personer med demens i Engvegen.

Se video øverst i artikkelen!

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Lastebil mot personbil på fylkesvei 700

Politiet melder at det ikke skal være en alvorlig ulykke.

- Vi må styrke det som allerede er bra

Ungdom i Oppdal scorer bedre enn de fleste i landet i Ungdata-undersøkelsen, men har fortsatt en vei å gå når det gjelder mobbing og alkoholbruk.

Se hvem som vil bli kulturkonsulent i Oppdal kommune

I tillegg til fotograf og Høyrepolitiker Ketil Jacobsen er syv andre fra Oppdal og Rennebu interessert i stillingen. Det er hele 33 søkere på stillingen.

Stadig økende behov for dagtilbud for demente

Arbeid og latter er terapi som gir livskvalitet. Bare spør brukerne av dagaktivitetstilbudet for hjemmeboende med demens i Oppdal kommune.

- Vi går ikke videre med saken

Politiet kommer ingen vei i etterforskningen der ei 17 år gammel jente ble rispet med en kniv i Oppdal sentrum natt til tirsdag.