I 2000 ble det gjort vedtak om at Rennebu kommune skal være en hyttekommune. Dette medførte utarbeidelse av nye reguleringsplaner, og utløste en ny æra innen næringen.

- Denne måten å se næringen på, utløste full fart i hytteutbygginga. Et meget forsiktig anslag sier at i perioden 2000-2015 har utbygginga tilført en verdiskaping på 1,2 milliarder kroner, sier Jan Perry Lund.

Lund orienterte om hyttesatsinga i Rennebu på siste kommunestyremøte, og det er en viktig næring i kommunen han forteller om.

- Hundre prosent av tomteverdiene blir igjen i bygda. Nitti prosent av grunnarbeidet og minst halvparten av omsetningen fra rørlegger- og elektrisk arbeid blir i bygda. Egentlig er vi snille, for i andre deler dannes det utbyggingsselskap som utestenger utenbygds entreprenører, sier han.

Fra 2010 og frem til i dag er Rennebu landets 12. største, målt i vekst av nye hytteprosjekt.  Veksten er så stor, at i inneværende år vill man passere milepælen 2000 hytter i Rennebu.

Spørsmålet som stilles, er om kommunen fortsatt ønsker at denne utviklingen skal fortsette?

- Kanskje dere til og med vil at denne tendensen forsterkes, spør Jan Perry Lund på vegne av arbeidsgruppa som i sin tid utarbeidet Hyttemanifest for Rennebu.

Innlegget fra Hyttemanifest for Rennebu til kommunestyret, vakte stor interesse fra representantene, og politikerne i Rennebu virker å være villig til å spille på lag med næringen.

Ola T. Lånke (KrF), spurte rett ut hva kommunestyret kunne bidra med til videre utvikling.

- Det viktigste er vedtaket fra 2000 som ble et klimaskifte i forhold til utbygging, men det er ønskelig med litt mere smidighet. Rennebu er kjent for å være litt strenge, og byggherrene er godt informert om de forskjellige kommuners forhold til for eksempel saksbehandlingstid, sier Lund.

Ordfører Ola Øie mener at Rennebu må tørre å markedsføre seg selv.

- Folk vil ha opplevelser, og vi må fortsette å utnytte og bygge ut kompetanse, sier han.

Øie utarbeidet, så og si på direkten, en uttalelse på vegne av kommunestyret, en uttalelse kommunestyret enstemmig ga sin tilslutning.

"Rennebu kommunestyre vil at Rennebu kommune fortsatt skal være enattraktiv hyttekommune. Videre satsing krever ett tett samarbeidmed primærnæring, reindrift og andre slik at videre utvikling ogvekst sikres på en bærekraftig måte. I videre satsing blir detspesielt viktig å legge til rette for fellestiltak og opplevelser".