Rennebu kommunestyres uttalelse til Utdanningsdirektoratet i forbindelse med søknaden om opprettelse av EnSpire skole på Voll, viser at politikerne fortsatt er noe delt i denne saken.

Ola T. Lånke fremmet på vegne av KrF forslag til uttalelse som stilte seg positiv til opprettelse av privatskolen. Her heter det blant annet at den økonomiske situasjonen i Rennebu ikke er krisepreget, selv om den kunne vært bedre.

–Jeg føler også at virkningene av å legge ned skolen i en så vital del av bygda ikke er vurdert, og noen må også ivareta synet til de som vil ha privatskole, sa han.

Kristelig Folkepartis vurdering av den økonomiske situasjonen i Rennebu, fikk Marit Bjerkås (Ap), til å reagere.

–Saken er grundig diskutert i HOO, og jeg stusser over at KrF fremmer forslag som utfordrer økonomien. Det skremmer meg. Investeringene i helsesektoren blir så stor, at vi må snu hver en sten. Å tro at noen millioner hvert år ikke rammer denne satsingen, tror jeg ikke noe på, sa hun i en uvanlig krass tone.

Bygda er delt

Rune Skjolden (KrF) avviser at partiets innstilling til privatskolen handler om en omkamp for skolen på Voll.

–Faktagrunnlaget skal vi sende fra oss med rak rygg, men vedtaket den 10. januar ble gjort med 11 mot 10 stemmer, ikke 21-0. Derfor sender vi med forslaget fra KrF i uttalelsen, noe som viser hvordan stoda er i bygda, nemlig delt, sa han.

Senterpartiet stilte sine representanter fritt i avstemningen. Noe som også ga seg utslag i den endelige voteringen, der KrFs innstilling til uttalelse fikk støtte fra Senterpartiets Knut Hårstad og Olav Aasmyr, i tillegg til KrF sine fire stemmer.

Svekker den offentlige skolen

Ap, Felleslista H/V og Sps øvrige representanter, sikret dermed flertall for uttalelsen, der det blant annet heter:

«Kommunestyret uttaler at de økonomiske konsekvensene av at Rennebu EnSpire skole AS opprettes, vil medføre at andre offentlige tjenester må reduseres for å spare 1,8 mill pr. år. En privatskole vil svekke den offentlige skolen samt det øvrige tjenestetilbudet gjennom at nødvendige innsparinger må gjøres på områder hvor det direkte rammer innbyggerne».