(Foto: Alle foto: Jan Inge Flå)

Foto: Alle foto: Jan Inge Flå

(Foto: Jan Inge Flå)

Foto: Jan Inge Flå

Abdirahman Sheik holdt 17. mai talen på Berkåk

- Viktig å feire nasjonaldagen, også for oss flyktninger.

Folk strømmet til skoleplassen på Berkåk i så store mengder, at komiteen måtte ta flere runder for å hente flere bord og stoler.

Hele arrangementet ved skolen foregikk ute i maisola, og små og store koste seg i varmen med is, brus, sukkerspinn og kaffe og kaker.

Abdiraham Sheik fra Somalia holdt dagens tale, og han lovpriste måten rennbyggen tar i mot sine nye landsmenn.

- Jeg tror flyktiningene er stolte over å bo i Norge, og det er viktig for oss å feier nasjonaldagen. Vi som bor i Rennebu er veldige heldige flyktninger, men det er noen ganger vanskelig å forstå, for eksempel når noen sier "kålles æ dæ mæ de", sa han.

I talen kom han også inn på den vanskelige situasjonen i hjemlandet, men konkluderte med at "Rennebu er et godt sted å være, for alle".

Ellers fulgte feiringen av nasjonaldagen tradisjonelle former på Berkåk.

Etter gudstjenesten, gikk folketoget, anført av Rennebu skolekorps, opp til helsesenteret, hvor det ble sunget og spilt for beboerne.

Vel tilbake på skoleplassen, ble det lek og moro for de yngste, og hyggelig prat mellom de voksne.

I likhet med på Voll, ble det også arrangert grendastafett på Berkåk. Heller ikke her er det meldt om alvorlige tumulter i den prestisjetunge duellen mellom beboerne fra de ulike delene av kommunesenteret.

Bilder fra 17. mai feiringen på Berkåk øverst i saken!

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Lastebil mot personbil på fylkesvei 700

Politiet melder at det ikke skal være en alvorlig ulykke.

- Vi må styrke det som allerede er bra

Ungdom i Oppdal scorer bedre enn de fleste i landet i Ungdata-undersøkelsen, men har fortsatt en vei å gå når det gjelder mobbing og alkoholbruk.

Se hvem som vil bli kulturkonsulent i Oppdal kommune

I tillegg til fotograf og Høyrepolitiker Ketil Jacobsen er syv andre fra Oppdal og Rennebu interessert i stillingen. Det er hele 33 søkere på stillingen.

Stadig økende behov for dagtilbud for demente

Arbeid og latter er terapi som gir livskvalitet. Bare spør brukerne av dagaktivitetstilbudet for hjemmeboende med demens i Oppdal kommune.

- Vi går ikke videre med saken

Politiet kommer ingen vei i etterforskningen der ei 17 år gammel jente ble rispet med en kniv i Oppdal sentrum natt til tirsdag.