Leder i Oppdal Bondelag Kari Toftaker, setter klistremerker på norskprodusert mat på Rema 1000 Oppdal.
(Foto: Fredrik Borchgrevink Lange)

Leder i Oppdal Bondelag Kari Toftaker, setter klistremerker på norskprodusert mat på Rema 1000 Oppdal. Foto: Fredrik Borchgrevink Lange

- La oss lage maten din

Oppdalsbønder aksjonerer i dagligvarebutikkene.

Bønder over hele landet samlet seg torsdag for å aksjonere etter at det ble brudd i jordbruksoppgjøret.

Ved Rema 1000 Oppdal møter Opdalingen leder i Oppdal Bondelag, Kari Toftaker. Ved en av kjøtthyllene setter hun klistremerker på norskprodusert mat. ”La oss lage maten din” er overskriften på de lett synlige lappene som er sendt ut fra Norges Bondelag.

- Vi ønsker at folk skal fortsette å kjøpe norsk mat. Dette er en påminnelse på at det produseres mye god mat i Norge, forteller Toftaker.

I samarbeid med Lønset Bondelag merket de torsdag ulike matvarer i alle dagligvarebutikkene i Oppdal.

- Alle butikksjefene vi har snakket med har vært positive til dette. De synes det er viktig å spille på lag med oss, sier bondelagslederen.

Tidligere på dagen aksjonerte bøndene med å kjøre ekstra mange traktorer etter veien. I protest ble traktorene parkert i grøfta.

- Hva blir neste trekk?

 - Nå planlegger vi Oslo-tur for å delta på den store demonstrasjonen som arrangeres i neste uke. Vi reiser med tog, og foreløpig har vi fått syv navn på lista, forteller Toftaker.

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Stadig økende behov for dagtilbud for demente

Arbeid og latter er terapi som gir livskvalitet. Bare spør brukerne av dagaktivitetstilbudet for hjemmeboende med demens i Oppdal kommune.

- Vi går ikke videre med saken

Politiet kommer ingen vei i etterforskningen der ei 17 år gammel jente ble rispet med en kniv i Oppdal sentrum natt til tirsdag.

Finaleklare i gjev matkonkurranse

Mega Oppdal er blant finalistene i Årets Matgledebutikk 2017.

Fem fine frøkner skal styre skolen

Med nytt lederteam har rektor Gerd Staverløkk ved Rennebu barne- og ungdomsskole alt under kontroll før skolestart på torsdag.

Avlivet forvillet moskusokse på Spælavegen

Flere bilister fikk mandag og tirsdag et overraskende møte med det store dyret fra Dovrefjell.