Bønder blokkerte utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen.
(Foto: NTB scanpix)

Bønder blokkerte utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen. Foto: NTB scanpix

- Forbrukerne ikke rammet av bondeaksjonen

Det sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret varte i tre timer fredag morgen, men får ikke konsekvenser for vareleveringen til matbutikker landet rundt.

– Blokaden varte i tre timer, og vi fikk en del biler ut før portene ved varelagrene ble stengt. Mens blokaden pågikk fortsatte vi å jobbe med å klargjøre ordrene til butikkene. Vi fikk fylt en del lastebiler, mens varer som ikke kunne stå i bilene ble klargjort inne på fryselagrene. Etter at blokaden ble hevet klokken 9, har bilene kjørt ut fortløpende, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til NTB.

– Vi tror ikke dette vil ramme våre butikker i nevneverdig grad, så dette vil nok få minimale konsekvenser, fortsetter Kristiansen.


- La oss lage maten din

Oppdalsbønder aksjonerer i dagligvarebutikkene.

 

Den varslede aksjonen startet klokken 6 fredag morgen. Rundt 1.000 bønder troppet opp med traktorer ved grossistlagrene til Norgesgruppen, Coop og Rema på 25 steder over store deler av landet i protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

– Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til NTB.

Det var lenge uvisst hvor lenge aksjonen ville vare, men planen var hele tiden å avslutte klokken 9, sier bondelagslederen.

– Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og andre som jobber i matkjedene og ber om forståelse om noen har hatt ulempe som følge av blokaden, sier han.


Brudd som forventet

Nå drar lokale bønder til Oslo for å protestere mot regjeringens landbrukspolitikk.

 
Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Lastebil mot personbil på fylkesvei 700

Politiet melder at det ikke skal være en alvorlig ulykke.

- Vi må styrke det som allerede er bra

Ungdom i Oppdal scorer bedre enn de fleste i landet i Ungdata-undersøkelsen, men har fortsatt en vei å gå når det gjelder mobbing og alkoholbruk.

Se hvem som vil bli kulturkonsulent i Oppdal kommune

I tillegg til fotograf og Høyrepolitiker Ketil Jacobsen er syv andre fra Oppdal og Rennebu interessert i stillingen. Det er hele 33 søkere på stillingen.

Stadig økende behov for dagtilbud for demente

Arbeid og latter er terapi som gir livskvalitet. Bare spør brukerne av dagaktivitetstilbudet for hjemmeboende med demens i Oppdal kommune.

- Vi går ikke videre med saken

Politiet kommer ingen vei i etterforskningen der ei 17 år gammel jente ble rispet med en kniv i Oppdal sentrum natt til tirsdag.