Bønder blokkerte utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen.
(Foto: NTB scanpix)

Bønder blokkerte utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen. Foto: NTB scanpix

- Forbrukerne ikke rammet av bondeaksjonen

Det sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret varte i tre timer fredag morgen, men får ikke konsekvenser for vareleveringen til matbutikker landet rundt.

– Blokaden varte i tre timer, og vi fikk en del biler ut før portene ved varelagrene ble stengt. Mens blokaden pågikk fortsatte vi å jobbe med å klargjøre ordrene til butikkene. Vi fikk fylt en del lastebiler, mens varer som ikke kunne stå i bilene ble klargjort inne på fryselagrene. Etter at blokaden ble hevet klokken 9, har bilene kjørt ut fortløpende, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til NTB.

– Vi tror ikke dette vil ramme våre butikker i nevneverdig grad, så dette vil nok få minimale konsekvenser, fortsetter Kristiansen.

- La oss lage maten din

Oppdalsbønder aksjonerer i dagligvarebutikkene.

 

Den varslede aksjonen startet klokken 6 fredag morgen. Rundt 1.000 bønder troppet opp med traktorer ved grossistlagrene til Norgesgruppen, Coop og Rema på 25 steder over store deler av landet i protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

– Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til NTB.

Det var lenge uvisst hvor lenge aksjonen ville vare, men planen var hele tiden å avslutte klokken 9, sier bondelagslederen.

– Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og andre som jobber i matkjedene og ber om forståelse om noen har hatt ulempe som følge av blokaden, sier han.

Brudd som forventet

Nå drar lokale bønder til Oslo for å protestere mot regjeringens landbrukspolitikk.

 

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

- To-timers frekvens er en god løsning for Oppdal

Jon Gunnes (V) lover å kjempe for flere togavganger på Dovrebanen hvis han kommer inn på Stortinget til høsten.

«Et eldorado for utendørsaktiviteter»

Norges største reisemagasin mener Oppdal er langt mer enn bare et vintersportssted.

Gleder seg til at området blir åpnet

Gina Schønheyder ved Bakeriet SPRØ er bekymret for at kundene ikke finner frem. Nå gjøres tiltak får å åpne opp mest mulig til sommertrafikken.

- Fiskesperra i Driva må åpnes

Driva elveeierlag og Lønset grunneierlag mener fiskesperra ikke kan settes i drift før man får dokumentert at den hindrer fisken i å slippe gjennom.