Bønder blokkerte utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen.
(Foto: NTB scanpix)

Bønder blokkerte utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen. Foto: NTB scanpix

- Forbrukerne ikke rammet av bondeaksjonen

Det sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret varte i tre timer fredag morgen, men får ikke konsekvenser for vareleveringen til matbutikker landet rundt.

– Blokaden varte i tre timer, og vi fikk en del biler ut før portene ved varelagrene ble stengt. Mens blokaden pågikk fortsatte vi å jobbe med å klargjøre ordrene til butikkene. Vi fikk fylt en del lastebiler, mens varer som ikke kunne stå i bilene ble klargjort inne på fryselagrene. Etter at blokaden ble hevet klokken 9, har bilene kjørt ut fortløpende, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til NTB.

– Vi tror ikke dette vil ramme våre butikker i nevneverdig grad, så dette vil nok få minimale konsekvenser, fortsetter Kristiansen.

- La oss lage maten din

Oppdalsbønder aksjonerer i dagligvarebutikkene.

 

Den varslede aksjonen startet klokken 6 fredag morgen. Rundt 1.000 bønder troppet opp med traktorer ved grossistlagrene til Norgesgruppen, Coop og Rema på 25 steder over store deler av landet i protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

– Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til NTB.

Det var lenge uvisst hvor lenge aksjonen ville vare, men planen var hele tiden å avslutte klokken 9, sier bondelagslederen.

– Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og andre som jobber i matkjedene og ber om forståelse om noen har hatt ulempe som følge av blokaden, sier han.

Brudd som forventet

Nå drar lokale bønder til Oslo for å protestere mot regjeringens landbrukspolitikk.

 

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Skepsis til argumentasjon i brannstasjonsdebatt

De ansatte ved Trøndelag brann- og redningstjeneste Stasjon Sør synes ikke bruk av Prøven Bil-eiendommen er noen god fremtidsløsning for ny brannstasjon i Oppdal.

Vil flytte starten på 17.mai-toget

17. mai-komiteen ser på muligheten for å flytte starten til toget fra Oppdal kirke til den kommende sentrumgaten.

- Det er helt fantastisk stemning her

Leder Kari Toftaker i Oppdal Bondelag og flere lokale bønder er tirsdag på plass i Oslo for å protestere mot regjeringens landbrukspolitikk.

Kjørte i alkoholpåvirket tilstand i Oppdal

Må møte i retten for flere tiltalepunkter.

Norge på føflekkrefttoppen

I Sør-Trøndelag ble det påvist 116 tilfeller av føflekkreft i 2015.