Denne uken arrangerte Statens vegvesen en tilbudsbefaring i Soknedal for entreprenører som er interesserte i å bygge prosjektet. Både norske og utenlandske entreprenører var representert. Det skriver Statens vegvesen på sin hjemmeside.

Flere av de frammøtte uttrykte et ønske om lenger frist til å levere tilbud fordi det nå blant annet er flere store prosjekter i markedet som er ute på anbud.

- Vi ønsker å få inn flest mulig gjennomarbeidede tilbud. Vi har derfor besluttet å innfri ønsket entreprenørene fremmet om ekstra tid. Noen dager utsatt frist vil ikke ha noen større betydning for den totale gjennomføringa av prosjektet, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Opprinnelig frist for å levere tilbud var 15. juni. Ny frist er satt til tirsdag 27. juni.

Etter en innledende presentasjon innendørs ble entreprenørene tatt med på en busstur rundt om på de viktigste stedene i prosjektet.

- Vi håper og tror at entreprenørene ser på dette som et attraktivt prosjekt, sier Johnsen.

Med forbehold om Stortingets godkjenning av prosjektet kan anleggsarbeidet på E6 Soknedal starte i september i år. Prosjektet omfatter bygging av ny to-/trefelts veg på den 6,5 km lange strekningen mellom Vindåsliene og Korporalsbrua i Midtre-Gauldal kommune.