Under onsdagens kommunestyremøte i Oppdal rådhus får de folkevalgte lagt fram status angående det pågående arbeidet med opparbeidelse av Oppdal sentrum.

Økonomien i prosjektet er så langt tilfredsstillende, og prosjektrammen på totalt 29,6 millioner kroner gir muligheter for å finansiere flere prosjekter.

På bakgrunn av dette foreslår rådmannen å bruke 800.000 kroner til ombygging av krysset Nyvegen og avkjøringer til parkeringsplassen på Torget og Elkjøp. Pengene tas av prosjektmidlene til opparbeidelse av Oppdal sentrum.

I saksdokumentene skriver Thorleif Jacobsen at dette krysset står igjen som en del av traseen til gamle E6 og inviterer til høy fart mot parkeringsplassen mot Torget.

Rådmannen foreslår å stramme opp kantsteinslinjene, fjerne trafikkøy inn mot Nyvegen og redusere bredde på avkjørsel mot Elkjøp. Det foreslås også at krysset bør skiltes slik at Nyvegen i sin helhet oppfattes som primærveg og avkjøringene mot Torget og Elkjøp blir sekundærveger.

Ut ifra arbeidssituasjonen anbefales gjennomføringen av kryssombyggingen i 2018.

Utviklingsleder Jan Kåre Husa har tidligere uttalt til Opdalingen at det har vært en del uheldige situasjoner med lastebiler i sentrum etter at E6 ble lagt om.

– Veiene er ikke dimensjonert for så store kjøretøy. Med navigasjon som ikke er oppdatert, presterer mange sjåfører å forville seg inn på det gamle veisystemet, selv om det står skiltet til Oslo ved rundkjøringen lengst nord, sa Husa.

Oppdal frivilligsentral har søkt Oppdal kommune om tilskudd til opparbeidelse av belysning i Høgvangparken. Rådmannen foreslår å bevilge 100.000 kroner til dette prosjektet. Beløpet dekkes gjennom prosjektmidler til opparbeidelse av Oppdal sentrum.

Rådmannen anser frivilligsentralens arbeid med å gjøre Høgvangparken tilgjengelig og attraktiv for allmennheten, som et positivt bidrag i oppgraderingen av sentrum.