I onsdagens kommunestyremøte la Kari Toftaker (Sp) frem en interpellasjon angående valgkretsene i Oppdal.

Opdalingen har tidligere omtalt saken der lokalpartiet har fått henvendelser fra folk på Lønset som vurderer å ikke stemme ved høstens stortingsvalg i protest mot at valglokalet på skolen er avviklet.

Oppdalsordfører Kirsti Welander (Ap) registrerer at det er stort engasjement rundt denne saken. I svaret til Toftaker påpeker hun at det i år er for sent å gjøre endringer i antall stemmekretser i Oppdal.

- I og med at fristen for å gjøre endringer i stemmekretser har utløpt, mener jeg det ikke er hensiktsmessig å realitetsbehandle denne saken nå. Etter stortingsvalget 11. september i år vil jeg be valgstyret gjøre en vurdering av hvordan det fungerte med kun tre stemmekretser i Oppdal. Valgstyret vil da stå fritt til å vurdere antall stemmekretser i kommunen på nytt, forteller Welander.

Dermed ser det ut til at innbyggerne på Lønset må ta turen til Midtbygda ved høstens stortingsvalg.

- Det er selvsagt ønskelig at flest mulig benytter stemmeretten sin ved valg. Velgere i dag oppfattes som mobile, uansett avstand til valglokale. Det er god anledning til å avlegge forhåndsstemme i den ordinære forhåndsstemmeperioden fra 10. august til 8. september, og det er mulig å få stemme ved helseinstitusjonene våre, sier Welander.

- Videre er det mulig å stemme ved å benytte seg av ambulerende stemmegivning dersom man ikke er i stand til å komme seg til valglokalet. Da kommer to valgmedarbeidere hjem til velger siste uka før valget, fortsetter hun.