Rådmannen foreslår at det kommunale foretaket Oppdal distrikts medisinske senter KF (ODMS) omdannes til et aksjeselskap.

Et vedtak med forutsetning av at Oppdal kommune inngår avtale med Vekst Oppdal AS om å overføre ODMS fra Oppdal kommune til Vekst Oppdal AS.

Bakgrunnen er kommunestyrets vedtak om avvikling av ODMS KF, og der rådmannen samtidig bes å utrede modeller for videre utvikling og drift av eiendommen med tanke på samlokalisering av legevakt og legene.

Bakgrunnen er et ønske om å samlokalisere kommunens to legekontor, Auna legesenter og Oppdal legesenter.

Rådmannens tilrådning ble vedtatt 18 mot 5 stemmer. De som stemte mot rådmannens tilrådning var FrP og Venstre.

Rådmannens tilrådning lyder som følger:

Kommunestyret vedtar følgende:

  • Oppdal kommune omdanner ODMS KF til et aksjeselskap med 100 % eierandel, jf. bestemmelsene i KRS 10, punkt 3.6 og KRS 13, punkt 3.4.1 og punkt 4.3. Dette omfattes av tilsvarende oppgaver knyttet til helsebygg som ODMS KF hadde, herunder å bygge og drive nye legekontorer. Dette vedtakspunktet forutsetter at Oppdal kommune inngår avtale med Vekst Oppdal AS om å overføre ODMS fra Oppdal kommune til Vekst Oppdal AS.

  • Oppdal kommune går i dialog med Vekst Oppdal AS med tanke på å selge kommunens eierandel i ODMS AS til Vekst Oppdal AS.

  • Vekst Oppdal AS omstrukturer selskapet slik at det er organisert hensiktsmessig i henhold til nye oppgaver i pkt. 1. Samtidig som Vekst Oppdal AS tilpasser seg nye bestemmelser og regelverk for organisering av attføringsbedrifter.

  • Gammel gjeld (KBN 20090532, restgjeld 12 031 812 kroner) knyttet til kjøpet av eiendommen ODMS overføres til kommunen samtidig som dagens overføring for betjening av gjelden (KBN 200905032) opphører.

  • Oppdal kommune viderefører avtale om leie av helsestasjon.