I kommunestyremøtet onsdag vedtok representantene å bruke 800.000 kroner til ombygging av krysset Nyvegen og avkjøringen til parkeringsplassene på Torget.

Her skal kantsteinslinjene strammes opp, trafikkøya inn mot Nyvegen blir fjernet og bredden på avkjørselen mot Elkjøp skal reduseres. Krysset skal også skiltes slik at Nyvegen i sin helhet oppfattes som primærveg og avkjøringene mot Torget og Elkjøp blir sekundærveger.

Det ble også bestemt å bevilge 100.000 kroner til belysning i Høgvangparken.

Mulighetsstudie for Oppdal

I dagens møte foreslo også Kirsti Welander (Ap) å gjennomføre en mulighetsstudie med fokus på Oppdal som knutepunkt og regionsenter. Forslaget ble vedtatt mot fire stemmer fra Sp og én stemme fra Frp.

- En mulighetsstudie vil kartlegge hva som er ønsket utvikling i sentrum og hvilke faktorer som vil påvirke resultatet. Med de utfordringene vi står ovenfor med et utvidet Oppdal sentrum, er det fint å kunne belyse flere elementer samtidig, sa Welander.

Mulighetsstudien har en kostandsramme på 250.000 kroner. Beløpet dekkes gjennom bruk av prosjektmidler fra Opparbeidelsen av Oppdal sentrum.

Kommunestyret skal i dialog med Rejlers om en nærmere beskrivelse av hvilke elementer i sentrum mulighetsstudien skal omfatte, samt lage en plan for gjennomføring.

Byggeskikkveileder fra ekstern aktør

Under kommunestyremøtet ble det også vedtatt å bruke 250.000 kroner til en utarbeidelse av en byggeskikkveileder, utført av en ekstern aktør. Den skal være et viktig verktøy i forhold til arkitektonisk utforming, materialvalg og utøvelse av skjønn.

Forlsaget fra Høyre og Venstre ble vedtatt mot fem stemmer fra Sp og én stemme fra Frp.

Byggeskikkveilederen skal dekkes gjennom kapitalfondet.