I et leserinnlegg til Opdalingen kritiserte Geir Arild Espnes i Oppdal Senterparti Nærpolitireformen og nedleggelsen av passkontoret i Oppdal og andre steder ute i distriktene.

Sp-politikeren, som er andrekandidat til Stortinget, mener det blir tungvint å måtte reise helt til Trondheim eller Støren for å lage nytt pass. Han vil ha tjenesten nært folket.

Ketil Jacobsen i Oppdal Høyre mener Espnes blander sammen Nærpolitireformen og de økte internasjonale sikkerhetskravene for utstedelse av pass, og synes han bør vite mer om reformen før han kritiserer den.

- Det at det ikke blir passutstedelse i Oppdal lengre handler om de nye sikkerhetskravene. Det handler om kompetanse til de som behandler passøknadene og sikkerheten ved passkontoret, forteller han.

- Bortskjemte i Oppdal

- Men hvorfor kan man ikke bare legge mer kompetanse til kontoret i Oppdal og beholde passtjenesten?

- Vi må tenke på hvordan vi bruker pengene våre. Skulle vi beholdt alle passkontorene ville det gått utover politireformen. Jeg håper og tror at publikum synes det er viktigere at politiet er tilgjengelig når folk trenger hjelp, enn at de sitter på kontoret og utsteder pass, sier Jacobsen.

Høyre-politikeren forteller at han i 2011 ble veldig overrasket over hvor lettvint det var å skaffe seg nytt pass ved Oppdal lensmannskontor.

- Det tok et kvarter å få nytt pass. Dette har aldri vært realiteten i byene og store deler av Norge. Vi i Oppdal er veldig bortskjemte, og det er kanskje på tide å stikke fingeren i jorda og innse at vi har vært heldige som har hatt den fantastiske tjenesten, sier han.

- Ikke et stort problem

Jacobsen synes det er morsomt at Espnes ser på endringene med passkontor som den største utfordringen når han i fremtiden skal reise utenlands.

- Når man er voksen fornyer man passet kun hvert tiende år. Man trenger ikke skaffe seg nytt pass like før sommerferien når presset er størst, fortsetter Jacobsen.

Han legger til at han håper at det fortsatt blir passkontor på Støren.

- Vi i Oppdal er ofte på farten forbi Støren og inn til Trondheim. Jeg ser ikke på dette som et stort problem, sier han.