Landbruksmaskinforhandleren CF Maskin Melhus har åpnet servicepunkt og ansatt en ny selger i lokalene til Oppdal bilberging i industriområdet.

Oppdal Graving og Transport (OGT) holder også til i dette bygget og har tegnet en serviceavtale med den Melhus-baserte bedriften. Det innebærer at oppdalsbedriften skal ta på seg service og vedlikeholde av landbruksmaskiner som de selger.

De vil også ta service og reparasjoner på alle andre merker.

OGT godkjent kjøretøyverksted

Kun formaliteter gjenstår før verkstedet blir et godkjent kjøretøyverksted.

- Vi kan ta service på lastebiler, entreprenørmaskiner og landbruksmaskiner. Vi blir et godkjent verksted for personbiler også, men det er ikke noe vi kommer til å satse på. Det finnes såpass mange andre bilverksted i Oppdal, forteller verksmester Kurt Engelsjord i OGT til Opdalingen.

Det finnes tre andre traktorforhandlere i Oppdal. Engelsjord mener det er rom for flere. Sammen med Arne Olav Munkvold har han tidligere jobbet ved Storlismia og er kjent med flere av landbruksmaskinmerkene.

- Vi ser allerede at det er marked for nok et servicepunkt i Oppdal, smiler han.

Nyansatt selger

Like før jul ble oppdaling Stig Fossum ansatt som selger for CF Maskin Melhus i Oppdal og nærliggende kommuner. Han har jobbet som selger i landbruksbransjen siden 2008, og har blant annet vært innom AK-Røstad.

- Jeg skal kjøre rundt og banke på døra til bøndene. Når jeg selger varer er det bestandig viktig å ha et godt servicepunkt i ryggen. Vi er glade for å ha fått til en avtale med OGT. Det er flinke folk her, sier Fossum.

Det tyngste produktet som CF Maskin selger er landsbruksmaskiner fra den tyske giganten Claas. Bedriften har Sør-Trøndelag og deler av Møre og Romsdal som nedslagsfelt.