At torsdagens arrangement i Mjuklia har blitt en tradisjon, er nærmest et understatement.

– Årets stevne er faktisk det 47. i rekken, forteller Mr. Mjuklia, Jostein Landrø.

Dagen følger i tradisjonelt spor, med gudstjeneste i Berkåk kirke, før kjøkkengjengen inviterer til stor middagsbuffé. De voksne må belage seg å betale for maten, men buffeen er gratis for barna.

Det er lagt opp til et program som i stor grad tar vare på det sosiale fellesskapet på Mjukliadagen.

– Det er ikke så mye tungt program, men mye tid til prat og sosialt samvær. Ute blir det masse lek og moro, med blant annet zipliner og kassestabling. Rekorden er 34 kasser i høyden, og skal vi slå den, bør det i hvert fall være vindstille, sier Landrø.

Barna får sin egen leirdag der blant annet Soul Children opptrer. Mjuklia vil også benytte anledningen til å vise frem det siste tilskuddet på leirstedet denne dagen. Et bolighus som nå er omgjort til det Landrø betegner som et leirsted i leirstedet.

– Her er det sju utleierom, alle med eget bad, og en egen hybelleilighet. I huset er det en konferansesal med plass til 50 personer, noe som passer for mindre leirer, konfirmant- og treningsgrupper. Her kan man lage maten selv, eller bestille catering fra senteret, forteller Landrø.

Mjuklia Leirsted og Gjestegård er i stor grad bygd opp på dugnad, noe som også er tilfelle med det siste tilskuddet.

– Det aller meste er utført på dugnad. Den frivillige innsatsen utgjør omtrent 400 dagsverk, sier Landrø.

Mjuklidagen pleier å samle masse folk, noe Landrø tror også vil være tilfelle i år.

– Vi regner med at det kommer over 150 Mjuklivenner til oss på Kristi Himmelfartsdag. Som alltid er dette en spennende dag for oss, og en dag vi virkelig ser frem til, sier han.