– Vi vil sende en konteiner ned fra Norge til misjonsbasen vi holder på å bygge i Kilifi denne våren. Vi jobber med de hjemløse og fattige, og det er behov for absolutt alt, har Linda Abildsten Gisnås, som er misjonær og bosatt i Kenya, sammen med mannen Stig Ove Abildsten Gisnås og barna Esther og Leo, tidligere fortalt til Opdalingen.

De er hjemme i Norge på besøk, men reiser nedover til Kenya i starten på juni. Dette er første gangen de har en slik hjelpesending.

– Vi håper at dette blir en suksess, og at vi får fylt den opp med mye som kan være til hjelp til innbyggerne i Kilifi, forteller Frank Abildsten, som er koordinator for hjelpesendingen.

Det er ikke bare i Oppdal de samler inn utstyr, også i Mo i Rana, Bergen, Melhus og Trondheim har det allerede blitt samlet inn mye som skal sendes nedover til Kenya.

– I tillegg har vi fått utrolig mye medisinsk utstyr fra Oppdal som kommer godt med. Givergleden har vært stor og til helga kommer det en stor varebil og henger fra Mo i Rana med ting, forteller de.

De forteller at det er de fattige som kommer til å benytte seg av hjelpesendingen.

– Denne gangen har vi kjøpt containeren, og det betyr at vi kan bruke lenger tid på å dele ut ting. Det gir oss mer rom og vi kan vurdere bedre når vi skal gi ut ting og hvem som skal få det, sier han.

– Det betyr at vi ikke trenger å gi det ut til det første og beste, sier Linda.

De forteller at det er mange av de fattige som er villig til å lære seg å forvalte penger og lære seg business.

– Vi viser de at vi tar de på alvor og at vi kommer til å være der i lang tid. Det gjør at de tørr å lene seg på oss og at de tørr og håpe igjen, sier de.

De har vært i Norge i snart fem uker, og de forteller at det var mange tårer fra deres nærmeste da de reiste fra Kenya.

– De som holder oss på avstand er nok litt skeptiske til at vi er borte så lenge, men våre nærmeste vet at vi kommer tilbake. De fortsetter også arbeidet vårt der nede mens vi er borte, sier de.

Linda forteller også at hun har vunnet mye respekt fra de lokale damene i landsbyen. Hun venter sitt barn nummer tre i sommer og skal føde i Kenya.

– De synes nok at det er litt stas at jeg skal gjøre det på deres måte, sier hun.

I tillegg til å fordele hjelpesendingen til de som trenger det mest når de kommer tilbake til Kenya, skal de også starte arbeidet med å sette opp huset på tomten de har kjøpt.

– Det er en del papirarbeid som gjenstår, og vi skal sende inn byggesøknader for to av byggene når vi kommer hjem. Noe av det aller første vi kommer til å gjøre er å bygge en brønn på tomta, som også skal være gratis for de lokale. Det er store tørkeproblemer der vi bor og myndighetsvannet fungerer ikke på plassen. Vi bor i et veldig fattig område, og det er her store deler av hjelpesendingen kommer til å gå til, sier de.