I 2016 fikk fotballbanen i Oppdal sentrum et flunkende nytt kunstgressdekke. Ruller av den gamle matta ligger fortsatt stablet i store hauger ved Oppdal Bankbane.

Nå skal deler av det gamle dekket brukes om igjen på racerbanen til «Hardcore RC Oppdal» ved Setromsmoen i Drivdalen.

Jostein Nerhoel, Lars Vindal Myran og Jahn Kåre Aune er blant medlemmene i klubben som har radiostyrte biler som hobby. Torsdag kveld hentet de flere hengerlass med det gamle kunstgresset.

- Vi har fått tillatelse fra Oppdal Idrettslag til å bruke kunstgresset. Totalt henter vi fem tilhengerlass, forteller Nerhoel til Opdalingen.

Annette Krafft Sæther i fotballgruppa i Oppdal IL forteller til Opdalingen at Halland Camping skal hente resten av det gamle kunstgressdekket.

Arrangerer RC-treff

Gjengen i Hardcore RC Oppdal håper å få på plass dekket på banen ved Setromsmoen allerede til neste helg. Grunnen til det er at de skal arrangere sitt årlige treff, som de har gjennomført siden 2009.

- Vi har ennå ikke prøvd å kjøre bilene på kunstgress, men vi vet det finnes baner i Norge som har det, sier Vindal Myran.

- Hvem er det som kommer på treffet i pinsehelga?

- I fjor kom det en person helt fra Arendal. Det har også brukt å komme en gjeng fra Nord-Trøndelag. Det finnes radiobil-entusiaster over hele landet, forteller Aune.

- Teller ikke penger lengre

RC-sporten (radio controlled cars) har blitt veldig populært i Norge de siste årene. På racerbanen konkurrerer folk med radiostyrte biler, både elektriske og bensindrevne.

- Det er ikke mulig å forklare hva som er så artig med radiobiler. Det må rett og slett prøves. Vi tenker at det er bedre å holde på med dette enn å sitte foran dataskjermen og spille, sier de.

- Er det dyrt å drive med denne hobbyen?

- Det er hva man gjør det til selv. Vi har nok brent av en del tusenlapper. Det er nesten så vi ikke teller penger lengre, for da blir vi skremt, forteller Nerhoel og ler.

Startet klubben i 2006

Ifølge Vindal Myran er de i dag rundt ti medlemmer i Hardcore RC Oppdal. I tillegg er det en del barn i klubben som ikke står oppført på noen liste.

- Vi prøvde å sette i gang klubben i 2006, men den døde etter hvert ut. I 2009 startet vi opp igjen. Det finnes i hvert fall mange radiobiler rundt om i bygda, sier han.

RC-klubben har en egen Facebook-side. Her kan man se bilder og video fra banen på Driva.

Slik ser noen av bilene til gjengen i Hardcore RC Oppdal ut. Foto: Hardcore RC Oppdal