- Vi har arbeidet i flere år for å få til samlokalisering av helsetjenestene og legekontorene. Mange har sett etter mulige løsninger og arbeidet for en samlokalisering, forteller Ingvill Dalseg til Opdalingen.

Da saken ble behandlet i kommunestyremøtet onsdag, ble både Arnt Gulaker (Ap), Ingvill Dalseg (H) og Olav Skjøtskift (Sp) erklært inhabile, på grunn av de sitter i styrene til Vekst og ODMS.

Sigmund Fostad (FrP) advarte kommunestyret mot å gå for rådmannens tilrådning og kom med forslag om å legge eiendommen under rådmannens forvaltning. Hans Bøe (V) mente det var verdt å lytte til Fostads argumentasjon og han sa at Venstre kom til å støtte forslaget til Sigmund Fostad.

Ordfører Kirsti Welander (Ap) mente det var viktig å gå for rådmannens tilrådning i denne saken, og hun fortalte også at hun hadde hatt en dialog med legene her i Oppdal og deres hovedmålsetning er å finne en måte for å få til en samlokalisering av Auna legesenter og Oppdal legesenter.

- Rådmannens tilrådning er den beste modellen for å få fart i prosjektet og få realisert planene om å få samle legene, sa Ola Husa Risan (Sp).

Rådmannens tilrådning ble vedtatt og Fostads forslag falt med fem stemmer (FrP og Venstre).

Dalseg mener vedtaket kommunestyret gjorde på onsdag var det beste.

- Vedtaket i dag er den gyldne anledningen, så nært målet har vi ikke vært før. At kommunen legger styringen av bygningsmassen til Vekst, tenker jeg er fint. Jeg har tro på at styret i Vekst vil forvalte bygget til beste for innbyggerne i Oppdal og etter kommunens ønske. Kommunen ville nok ikke fått til en samlokalisering og eventuell nybygging uten hjelp fra eksterne, så dagens vedtak var det som skulle til, sier hun.