I dag var bygningsrådet på befaring i Vangslia, hvor Ola Fjøsne og Kjell Vidar Myrann orienterte bygningsrådet om Vangslia Fjellandsby. Saken havner på bygningsrådets bord den 19. juni.

- Vi er her i dag for å få en orientering og å se litt nærmere på terrenget og høre hva de tenker. Det blir ikke lagt opp til noen diskusjon her i dag, det må vi gjøre når saken skal 1.-gangs behandles. Vi håper at denne befaringen gjør at vi er best mulig rustet til saken skal opp til behandling, innledet leder i plan og forvaltning, Ane Hoel befaringen med.

- Felles veiløsning er positivt

Vangslia Fjellandsby er planlagt i området mellom Håkerekspressen og Vangslia Fjelltun og det er regulert 80 tomter i området.

Ola Fjøsne fortalte bygningsrådet at de nå stod ovenfor en utfordring når det kom til vei.

- Vi har sett på to alternativer og prøvd å fått til en frivillig avtale med de involverte partene, men det var de ikke interesserte i. Vi står igjen med et tredje alternativ, som er å legge vei på egen grunn, sier han.

Fjøsne forteller at de har holdt på i et drøyt år med denne prosessen, men mener at alternativet de har kommet opp med kan være den beste løsningen. Veien vil starte ved samme innkjørsel som til Øvre Prestløkkja, og deretter skrå oppover.

- Det som er det beste med denne løsningen, er at det vil bli en felles adkomst for Prestløkkja, Vangslia Panorama og Vangslia Fjellandsby og det ser vi på som veldig positivt, sier han.

Ønsker samme preg

De øverste eiendommene i det nye feltet grenser opp mot faresonen for skred i Vangslia. Det er også planlagt at det skal være muligheter for ski-in og out i området og et felles uteområde.

- Vi har tanker om å kanskje få to enheter på hver tomt. Vi hadde i utgangspunktet sett for oss leiligheter, men den tanken har vi gått bort i fra. På grunn av tetthet og parkering ønsker vi at bygdehøyde og inntrykket skal holdes på et anstendig nivå, sier Fjøsne.

- Vi ser for oss sokkel og maks høyde på ni meter. Terrenget her gjør at det blir naturlig med sokkel og vi tror det også vil være en bra utnytting av terrenget, sier han.

Stine Mari Måren Elverhøi ved plan og forvaltning orienterte om terrengtilpasning.

- Hytta til Røkke, som også er Norges største, er terrengtilpasset, og da burde alle hytter som settes opp i framtiden også klare det, sier hun.

Hun fortalte videre at dette er noe som opptar de på plan og forvaltning og at de skal stille mer konkrete krav til terrengtilpasning i framtiden.

- Viktig å få en helhet

Kjell Vidar Myrann sier at det er viktig å få en helhet i feltet.

- Vi ser på flere profesjonelle utbyggere som kan håndtere det, slik at vi ikke ødelegger for oss selv og vi slipper protesten i ettertid, sier Myrann.

- Det er et veldig spennende planområde og det blir veldig spennende å se hva som skjer framover, etter at alle godkjenningene ligger på bordet og når tomtene blir lagt ut for salg. Jeg er veldig glad for at bygningsrådet tok denne befaringen, for da tror jeg de får sett området i en større sammenheng og se litt av vår visjon, sier Fjøsne.

Etter befaringen var det et veldig positivt bygningsråd som fikk samlet tankene.

- Det var veldig interessant å være med på befaringen. Veldig positivt, sier Kari Toftaker (Sp).

Ola Skarsheim (Sp) påpekte at det var veldig mye positivt i planen.

- Det var veldig bra at vi tok turen utover for å se. Vangslia Panorama er også et veldig spennende prosjekt som også skulle ha vært igangsatt, sier han.