Adelino Borges ved Coop Mega Oppdal deltar i årets norgesmesterskap i sjømathandel. Det er første gang han deltar i den gjeve konkurransen, som Fiskeridirektoratet står bak.

- Jeg har jobbet med fisk i mange år, så det er veldig spennende å konkurrere i faget. Jeg får inspirasjon og mer kunnskap, forteller Borges til Opdalingen.

Denne uken drar kokken til Oslo for å trene og delta i uttakskonkurranser.

- I helga skal jeg få hjelp av en tidligere norgesmester og nordisk mester i sjømat. Hun skal være læreren min og jobbe sammen med meg fram til finalen, sier han, uten å røpe hvem denne personen er.

Borges har allerede deltatt i flere runder med uttak, og legger ikke lista lavt inn mot finalen.

- Det er veldig høyt nivå på kokkene som deltar i konkurransen, men målet mitt er å bli norgesmester, forteller han og smiler.

NM i sjømat er en fagkonkurranse for de som arbeider med detaljsalg av sjømatprodukter. Det kreves faglige ferdigheter i håndskjæring, klargjøring av produkter for salg og eksponering av sjømatprodukter, av kandidater som vil delta i konkurransen.

Finalen avholdes under Matstreif i Oslo 22. september. Frem til finalen arrangeres det uttakskonkurranser i flere regioner, og til slutt skal 20 personer kjempe om seieren.