- Fire millioner til utredning er et kjempesteg i riktig retning. Dette kommer nok også til å bli samme resultat i fylkestinget om to uker, forteller Kristian Torve til Opdalingen, som sitter i opplæringskomiteen.

- Jeg og Arbeiderpartiet er glad for at vi nå endelig kommer et stort steg i riktig retning av ny idrettshall som vil dekke både Oppdal VGS og idretten og frivillighetens behov, sier Torve.

Han sier at med fire millioner til planlegging og anbudskonkurranse, så blir det veldig spennende og få se planer og tegninger over mulig utforming og innhold i hallen.

- Ordføreren og politisk ledelse i Oppdal skal også selvfølgelig ha en del av æren for at vi nå kommer fremover i denne saken. Dette er et resultat av godt samarbeid mellom flere parter, sier han.

Welander: - Veldig gledelig

Da Opdalingen forteller ordfører Kirsti Welander om vedtaket i Opplæringskomiteen, blir hun veldig glad.

- Først og fremst er dette veldig gledelig. Det er kjempebra at fylkeskommunen er tydlig på at de vil gå videre med prosjektet, sier hun til Opdalingen.

21. juni skal kommunestyret i Oppdal behandle saken og Welander sier at det blir veldig spennende å se hva utfallet av det møtet blir.

- Oppdal Arbeiderparti har lansert flere muligheter ovenfor de politiske partiene om å enes om en løsning, sier hun og legger  til at det kommer til å bli et veldig spennende møte.

- Det er kjempeviktig at vi nå kommer videre, ikke minst for skolene i Oppdal, men også for lag og foreninger i Oppdal som skriker etter mer kapasitet i idrettshallen, sier hun.

Fylkesrådmannens innstilling:

Fylkestinget vedtar

1. Fylkesrådmannen bes i samarbeid med Oppdal kommune videreføre planarbeidet om mulig idrettshall i Oppdal. Anbudskonkurranse gjennomføres som del av planarbeidet. Ny sak om investeringsramme, finansiering, eierskap og mulig framdrift legges fram for politisk behandling i desember 2017.

2. Samlet økonomisk ramme for planlegging fram til politisk sak i desember 2017 settes til 4 millioner kroner inkludert merverdiavgift. Kostnader per mai 2017 på 1,8 millioner kroner inngår i rammen på 4 millioner kroner.

3. Samlet økonomisk ramme for planlegging dekkes på følgende måte:

a. Oppdal kommune med 1,5 millioner kroner.

b. Sør-Trøndelag fylkeskommune med 2,5 millioner kroner.

4. Komite for opplæring og tannhelse holdes løpende orientert om status og framdrift i prosjektet.