Røros er vertskap når politikerne i Trøndelag har fylkesting for Nord- og Sør-Trøndelag fylkeskommuner onsdag. Revidert budsjett 2017 var blant sakene som lå på bordet.

Fylkestinget vedtok enstemmig at fylkesrådmannen i samarbeid med Oppdal kommune skal videreføre planarbeidet om mulig idrettshall i Oppdal.

Anbudskonkurransen skal gjennomføres som en del av planarbeidet. Ny sak om investeringsramme, finansiering, eierskap og mulig framdrift legges fram for politisk behandling i desember 2017.

Samlet økonomisk ramme for planlegging fram til politisk sak i desember settes til 4 millioner kroner inkludert merverdiavgift. Kostnader per mai 2017 er på 1,8 millioner kroner. Beløpet inngår i rammen på 4 millioner kroner.

Oppdal kommune skal dekke 1,5 millioner kroner av planleggingen for hallprosjektet, mens Sør-Trøndelag fylkeskommune går inn med 2,5 millioner kroner.

Det ble også bestemt at komité for opplæring og tannhelse skal holdes løpende orientert om status og framdrift i prosjektet.

Foreslo penger til Nerskogvegen

Høyre, Venstre og Frp foreslo på dagens fylkesting at 5 millioner kroner, penger som er tilbakebetalt fra busselskapet AtB, burde avsettes til Nerskogvegen og tiltrengte investeringer der.

Posisjonen gikk i stedet for å sette pengene på fond, og vedtok at det opprettes et innovasjonsfond for samferdselssektoren. De tilbakebetalte midlene fra AtB settes til dette fondet.

Det ble også vedtatt at budsjettet for drift og vedlikehold av fylkesveier økes med 3,8 millioner kroner. Midlene tas fra disposisjonsfond.