Senest denne uken har enhetsleder for tekniske tjenester Torleif Jacobsen i Oppdal kommune hatt flere samtaler med representanter for Statens vegvesen for å få fortgang i arbeidet med å ferdigstille prosjektet rundt anleggelsen av ny E6 gjennom Oppdal.

- Når forventer du at Vegvesenet får gjort ferdig jobben?

- Det kan jeg ikke gi noe sikkert svar på. Dette er snakk om reklamasjoner som skulle vært gjort for lenge siden, forklarer Jacobsen i en kommentar til Opdalingen.

- Vi har flere ganger vært i dialog med Vegvesenet, og selv om det er en underleverandør som er ansvarlig for arbeidet, så forholder vi oss til Statens vegvesen, forteller Jacobsen.

Enhetslederen forteller at det er en del trær langs E6 som må erstattes. De som opprinnelig ble plantet er døde og bare stokkene som skulle støtte opp de unge trærne står igjen og vitner om dårlig vedlikehold.

Det er også skråninger langs veien som er fulle av ugress og som bærer preg av at noen ikke har gjort jobben sin. I tillegg så er en del av skiferen langs sentrumsdelen av ødelagt og må erstattes.

Sør for Oppdal så har det også bygd seg opp avsetninger som kan skape problemer for dreneringen, samt at det på ett sted langs den nye veistrekninger er blitt et kraftig søkk i veien som gjør at bilistene må varsles med skilt.

Jacobsen bekrefter at man i kommunen er frustrert over hvor lang tid det har gått for å få løst disse arbeidsoppgavene. Ennå har man ikke fått noe klart svar fra vegvesenet om når jobben blir gjort. Sist gang det var kontakt mellom partene ble kommunen lovt at alt skulle utbedres før sommeren.

- Flere har snakket frampå om at dette er en aldri så liten skandale fra vegvesenets side, er du enig i det?

- Jo, det er ille at vi skal måtte vente så lenge, dette har vegvesenet visst om i over ett år nå, svarer Jacobsen.

Enhetslederen påpeker at Oppdal kommune bruker mye midler til forskjønnelse av sentrum. Da blir også vedlikeholdslurvet fra vegbyggeren desto tydeligere.

Opdalingen har ringt prosjektansvarlig i vegvesenet for en kommentar, men har ikke lykkes med å få vegvesenet i tale før avisen gikk i trykken.