Leder Agnes Sofie Gjeset i Nidaros bispedømmeråd brukte ord av oppdalsdikteren Inge Krokann for å beskrive ettermælet til den avtroppende biskopen i Nidaros Tor Singsaas:

Kvar ein arming som du møter,

hels han som din gjest.

Og kvart barn som verda

grøter,

bed det inn til fest.

For i armings augo blanke,

kanskje himlen ligg,

og ein livsens frelsertanke

løynt i barnet ligg.

Det var mange som ville si mye pent om den avtroppende biskopen, men mest varmet nok hilsningen fra sør-samene som biskopen har holdt sin hånd over og invitert tilbake til kirkerommet. Det er over 100 år siden Nidaros hadde en trøndersk biskop, Vilhelm Andreas Wexelsen 1905–1909, og hans mål var å "fornorske" samene. Biskop Tor har hatt motsatt strategi, han har ønsket å inkludere samene og deres kultur i kirken. Blant annet ble det for en kort stund siden satt inn et samisk alter i Nidarosdomen.

Det var flere representater for samefolket tilstede på kirkekaffen etter avskjedsgudstjenesten, og alle framholdt hvordan biskop Tor er den som de siste årene har betydd mest for sør-samisk selvfølelse og stolthet over egen kultur. Som avskjedsgave fikk bisopen et kart over "biskop Tors samerike", en barnebok så han kunne lære seg samisk sammen med barnabarna og en forseggjort kaffepose som en invitasjon; "du er alltid velkommen til å komme på besøk hos dine egne", var beskjeden til biskopen.

Søndag tok Nidaros farvel med en populær biskop, men de takket også av sjefen, kollegaen og medmennesket Tor; han vil de nødig gi slipp på med det aller første. Det var mange som ymtet frampå at de nok håpet at Singsaas ikke ble helt pensjonist og bare være på hytta i Oppdal.

Mange takket Gunhild Singsaas for lånet av Tor, og mange påpekte at biskopens virke på mange måter også er blitt båret fram av en tålmodig og forståelsesfull ektefelle. For selv om biskop Tor er kjent som den kjærlige og populære folkebiskopen så har han også vært en sjef som har måttet ta tøffe beslutninger.

Mange vil nok huske ham fra måten han hjalp Midt-Norge med å takle terroren 22. juli eller hvordan han talte bispemøtet "midt i mot" og fikk lagt den norske kirkes preses til Trondheim. Biskopen var også tydelig på at han ønsket likekjønnede par velkommen til å bli gift i kirken, til tross for at flere av prestene i bispedømmet var i mot dette.

Preses biskop Helga Haugland Byfuglien understreket i sin tale til Singsaas at ikke bare sørget han for at preses-stillingen ble lagt til Nidaros, men han har også sørget for at samlokaliseringen av de to biskopstillingene er blitt en suksess og fungerer slik det var tenkt.