På sommerfesten ved Vollan skole denne uken fikk elever, ansatte og foreldre for første gang hilse på sin nye rektor. Som Opdalingen tidligere har skrevet har Thorleif Skavern fra Elverum takket ja til stillingen som rektor ved privat skolen. Kona hans Ragnhild blir med på flyttelasset og skal begynne som lærer ved skolen.

– Kona mi er fra Alvdal, så vi har lenge tenkt på å flytte oppover Østerdalen. Men så fikk jeg et tips om at det var ledig jobb på Vollan. Det vakte min interesse og jeg tok kontakt, forteller Skavern til Opdalingen.

– En spennende stilling

Etter at det ble kjent at Gjermund Kvam gir seg som rektor har den private skolen jobbet iherdig med å finne hans etterfølger. Det har ikke vært lett, og skolestyret vurderte det som uforsvarlig å fortsette driften av skolen hvis de ikke fant ny rektor. Styret innstilte derfor til avvikling av skoledriften etter inneværende skoleår.

Samme dag som nedleggelsen skulle vedtas i generalforsamlingen ringte Skavern og meldte sin interesse. Da var han også klar over at skolen sto i fare for å bli nedlagt hvis de ikke fant en erstatter for Kvam.

– Jeg syntes det virket spennende å gå inn i stillingen hvis det også var et resultat av at skolen ville bli berget, men mitt anliggende er først og fremst å drive god pedagogikk og tilby en god skole for ungene på Voll, sier han.

– Godt skolemiljø er viktig

Skavern har ingen erfaring fra private skoler, men han har nærmere 20 års erfaring fra det offentlige skoleverket.

– Jeg har vært lærer, inspektør og rektor. Nå er jeg assisterende utdanningssjef i Elverum kommune, forteller den kommende rektoren på Voll skole.

– Hvordan vil elever og ansatte merke at du blir ny skoleleder?

– Nå vet ikke jeg helt hvordan situasjonen er her på skolen, men jeg har snakket en del med Gjermund. Jeg har et sterkt fokus på barna. Målet er å ha et godt skolemiljø og vise til gode læringsresultater. Jeg vil være en synlig rektor, og jeg tror jeg er en tydelig leder. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven, sier han.

En av Skaverns store fritidsinteresser er jakt. Han innrømmer at fjellområdene i Oppdal er forlokkende.

– Jeg er rypejeger og har en ung irsk setter, som jeg håper kan bli en god jakthund. Jeg håper det skal bli resultater når jeg kommer til Oppdal, forteller han og smiler.

Lærerparet har ennå ikke funnet seg et sted å bo, men det skal de bruke sommeren til.

Gjermund Kvam takket av

«Et Guds mirakel», konkluderte rektor Gjermund Kvam da Skavern viste interesse for rektorstillingen. På sommerfesten uttrykte han stor takknemlighet over at det er klart hvem som skal lede skolen videre fra høsten av.

– Det er en gave til skolen at vi har fått et par. Vi ønsket oss en rektor og fikk to nye ansatte. Nå kjenner jeg at det blir lettere å reise fra skolen, sa Kvam, som ble satt pris på med taler og gaver på skoleavslutningen.

Se bildeserie øverst i artikkelen!