Prix Radio er norsk radiobransjes Oscar-utdeling. Det deles ut pris i 21 ulike kategorier, fra Årets programleder, til Årets promo og Årets podcast. Utdelingene foregår på Radiodager, som arrangeres i Oslo i september.

Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt.

I kategorien Årets lokale sendeflate, er følgende nominert:

RøverRadion, Frokostshowet på 1FM, God ettermiddag Trøndelag, NRK P1, God morgen Buskerud, NRK P1, Lokalen, Rogaland, NRK P1

- I år har vi fått inn eksepsjonelt mange gode bidrag fra en bred bransje. Det er spesielt gledelig at så mange som 25 ulike radiostasjoner og podcastprodusenter har kommet gjennom det trange nåløyet og har bidrag blant de nominerte, sier Morten Scott Janssen, leder i hovedjuryen.

Ellen Flå er født og oppvokst i Rennebu, og er radiojournalist i NRK Trøndelag. Hun er blant de nominerte til å motta prisen "Årets lokale sendeflate" under radiodagene. Og det på grunn av et program fra hjembygda.

- Har for første gang i livet opplevd å bli nominert til pris! Og da er det ekstra stas at det er for direktesending fra Rennebu! Hurra for alle som møtte opp på Bakerikafeen med alt fra altervin til burhøns. Heia NRK Trøndelag og heia bygda, skriver Ellen på sosiale medier da nominasjonen ble offentliggjort.

Under det direktesendte programmet God ettermiddag, Trøndelag i januar i år, var Ellen utegående reporter fra Bakerikafeen på Berkåk, mens programleder Johannes Børstad satt i studio i Steinkjer. Med seg til Rennebu, hadde Ellen distriktsredaktør i NRK Trøndelag Merete Verstad og medprogramleder Karoline Lunde Systad.

- Det er jo ikke bare jeg som lager programmet. I tillegg er vi også avhengig av at folk stiller opp og er med på det som skjer. Sendingen fra Bakerikafeen var livat og folk var med og skapte en fin ramme, sier Ellen til Opdalingen.

I programserien, som ble sendt fra flere steder i Trøndelag, ble folk oppfordret til å ta med seg ting og tang på bokstavene DAB. Rennbyggen viste seg som et kreativt folkeferd, og kom med alt fra Drittsekk med dyregjødsel til Ambolt og Burhøns.

- Hittil er det Rennebu som har hatt det beste oppmøte og vist det største engasjementet. Kanskje min lokale tilhørighet hjelper litte granne også, sa Ellen Flå til Opdalingen under sendingen i januar.