Det tydeligvis ikke alle som har fått med seg at et "nei" betyr "nei. En mann i 30-årene måtte møte i Sør-Trøndelag tingrett 14. august for voldtektsanklager.

Mannen var av Sør-Trøndelag tingrett satt under titale for brudd på straffelovens paragrafer 292 b og 291 a, som omfatter det å ha fullbyrdet et samleie med en person som har vært bevisstløs eller av andre grunner ikke har vært i stand til å motsette seg samleiet.

Paragrafene har maks strafferammer på henholdsvis 15 og 10 år, dersom mannen blir funnet skyldig etter paragraf 292 har den en nedre strafferamme på tre år.

Voldtekten skal ha funnet sted på Skifer hotel i begynnelsen av januar i år. Mannen har bostedsadresse i nabofylket.

Kvinnen som mener seg voldtatt skal ha vært beruset. Hun hadde gått og lagt seg og lå og sov da den straffbare handlingen skal ha funnet sted.

Retten skriver i sin vurdering at de finner det bevist at en voldtekt har funnet sted, og at den har skjedd mens den fornærmede per lovens definisjon var ute av stand til å motsette seg samleiet.

Mannen ble dømt til 3 år og 11 måneders fengsel, samt at han må betale den fornærmede 150.000 kroner i erstatning.

Retten skriver i sin vurdering at de ikke finner noen formildende omstendigheter i saken.

Sakspapirene fra rettsforhandlingen viser hvor viktig det er å få anmeldt en voldtekt så fort som mulig; både slik at den fornærmede får kommet seg til et voldtekstmottak, men også slik at det eventuelt kan bli tatt promilleprøver av både den fornærmede og den tiltalte.