Rådmann Birger Hellan (63) i Rennebu kommune er tirsdag ansatt som ny rådmann i Snillfjord kommune av et ensemmig kommunestyre.

Det kan ordfører John Lernes i Snillfjord kommune bekrefte til Opdalingen.

Snillfjord kommune vil bli delt i tre fra 1. januar 2020, og vil dermed opphøre som egen kommune.

–I og med at Snillfjord opphører som egen kommune om tre år, passer det godt inn tidsmessig både for Snillfjord kommune og meg, med tanke på det faktum at jeg da vil gå over i pensjonistenes rekker, så og si samtidig, sa Hellan til Opdalingen da det ble kjent at han søkte rådmannsjobben i Snillfjord.

Hellan har vært med på å legge ned flere skoler og var også sentral ved nedleggelsen av Hallsetheimen i Klæbu, men lyktes ikke med kommunesammenslåing med Oppdal. Nå kan han avslutte karrieren med å nedlegge en hel kommune.

–Vi skulle jo gjerne ha med oss Birger videre, men må ha respekt for at han ser utfordringer i Snillfjord dersom han velger å takke ja til stillingen, sier ordfører Ola Øie i en kommentar til Opdalingen.

–Birger har gjort en god jobb for Rennebu kommune. Han er kunnskapsrik og har høy kompetanse. At folk skifter arbeid er en naturlig del av samfunnet.

Selv om det har vært mye uro i Rennebu og kommunen ligger langt nede på Kommunebarometeret tror ikke Øie at det blir vanskelig å rekruttere ny rådmann.

–Rennebu er en velfungerende kommune som har god kontroll, så jeg ser positivt på framtida, avslutter Øie.

Det har ikke lyktes oss å komme i kontakt med Birger Hellan.