Norsk Fjellfestival i Åndalsnes samler inn brukt turutstyr til et stort loppemarked på åpningsdagen til festivalen 8. juli. De innsamlede varene skal selges til inntekt for barn med kreft i familien.

«Retur med mening» heter prosjektet, som gjennomføres for første gang i år. Med midlene som kommer inn er det planlagt å arrangere en fjellcamp for barna.

- Vinn-vinn for alle parter

I den forbindelse har Kirsten Vikan Opdahl blitt spurt om å hjelpe til med innsamlingen i Oppdal. Hun kjenner medarrangør for festivalen, Ida Siem.

- Det er ikke alle som har råd til å kjøpe seg nytt turutstyr. Når pengene i tillegg går til en god sak er det vinn-vinn for alle parter, forteller Vikan Opdahl til Opdalingen.

I samarbeid med VPG har det blitt satt ut et oppsamlingspunkt i sportsforretningen, der alle som vil kan levere turklær, ski og annet turutstyr.

- De tar imot klær, sko, hjelmer og annet toppturutstyr. Tingene må være i orden og klare for nye turopplevelser, sier hun.

- Fint å kunne gi noe tilbake

Vikan Opdahl påpeker også at det er et miljøperspektiv i prosjektet.

- I stede for å kaste ting i søpla, kan andre få nytte av det, forteller hun.

Steffen Fjelldal i VPG forteller hvorfor de hadde lyst å være med å støtte prosjektet.

- Først og fremst går inntekten til et godt formål. Når man driver med salg er det fint å kunne gi noe tilbake. Det er bare positivt dette, sier Fjelldal.

Hvis folk ikke har mulighet til å levere utstyret i butikken til VPG i Oppdal sentrum, kan de også ta kontakt med Vikan Opdahl. Fristen for innlevering er 5. juli.