Ole og Anne Halseth har drevet Halsetløkka camping siden 1965. De har drevet den sammenhengende i over 50 år. De siste to årene har de drevet kun med langtidsleie.

– Vi leide bort en sommer til noen lokale som drev campingplassen for oss, og da var det åpent for gjennomgangstrafikk, sier de.

De er begge pensjonister, og sier at langtidsleie passer bra for dem.

– Det er mye arbeid med å drive en campingplass og det tar veldig mye tid, forteller de.

Etter at de la om til langtidsleie har de fått kommentarer fra gamle kunder, som kan fortelle at de er lei seg for at plassen ikke er åpen for korttidsopphold.

Ønsker ikke å selge

Før du kommer til campingen møter du infoskilt om campingen med store oransje kryss.

– Vi har ikke stengt, selv om det kan se slik ut. Vi har også en bom som begrenser trafikken inn på plassen, og de som leier hos oss har anledning til å ta inn venner og bekjente, sier Ole Halseth.

– Vil skiltene langs E6 bli tatt ned, siden dere ikke har åpent for gjennomgangstrafikk?

– Nei. Vi må ha henvisningsskilt, og det kommer stadig nye folk hit som ikke har vært her tidligere, sier de.

– Hvordan det blir framover, vet vi ikke. Om det blir åpnet senere, vet vi heller ikke, og da må vi ha skiltene tilgjengelige, sier Anne.

De forteller at de har vært inne på tanken med å finne nye drivere, men forteller at det ikke er en enkel prosess.

– Vi har en sønn som bor i Trondheim og som er arvtaker til campingen. Vi håper han kanskje vil ta over en dag.

Halseth forteller at de har flere interessenter til å kjøpe campingen, men at de ikke har interesse av å selge stedet.

– Vi ønsker at den skal være i familien, sier de.

Hentet inspirasjon fra Amerika

Det var onkelen til Ole som eide området hvor campingen i dag ligger. Anne og Ole kjøpte gården og bygde hus. I 1958 var Ole i Amerika, og der fikk han inspirasjon til å starte opp camping hjemme i Oppdal.

– På den tiden lå Amerika 40 år foran Norge. Jeg tok med meg inspirasjonen hjem, og i 1965 åpnet vi plassen for første gang, sier de.

I tillegg drev de Teksum gjestgiveri i tre år. Anne har også fire år på Hotell Nor å se tilbake på, og hun forteller at hun alltid har jobbet med turister.

– Da vi først startet opp, hadde vi ikke all verdens økonomi. Det var veldig mye kostnader med å starte opp, og det vi tjente gikk til å bygge opp campingen. Men vi var unge og innstilt på å jobbe opp og fram, og det var også tanken vår bak denne campingen, sier de.

I dag har de rundt 150 vogner på langtidsleie.

– Det går for tiden veldig bra med campingen. Det kommer stadig nye vogner og det er en god del familier med små barn som vi ofte ser på campingplassen, sier de.

– Hvilke tilbakemeldinger får dere fra gjestene?

– Vi får veldig positive tilbakemeldinger. De trives og de synes det er veldig greit å være her, sier de.

– Her trives jeg kjempegodt

Marta Havdal fra Meisingset ved Tingvoll har leid hytte på Halsetløkka camping i snart to år. Hun forteller at hun trives kjempegodt.

– Det jeg kanskje liker best er at du har ditt eget område. Selv om det ligger andre hytter og vogner rundt meg, så føler jeg likevel at jeg får litt privatliv. I tillegg kan du gjøre hva du vil innenfor de rammene som er satt, sier hun.

For henne var det tilfeldig at hun havnet her i Oppdal.

– Det er ei venninne av meg som har hytta ved siden av, og da hytta jeg nå har ble ledig, måtte jeg bare ta meg en tur for å se. Jeg ble veldig begeistret og har vært her siden, sier hun.