Bilen kjørte vinglete og var flere ganger i grøfta, i følge en innringer til politiet.

Den lokale UP-patruljen tok raskt affære og stoppet bilen ved Oppdalsporten.

Sjåføren viste seg å være en tysk turist, en ung kvinne, som nok hadde kjørt både langt og lenge; her var det slett ikke snakk om fyllekjøring, men en trøtt og sliten turist.

Ifølge Vegtrafikklovens §21 er det ikke lov å føre en bil når man er trøtt eller uopplagt. Å kjøre trøtt kan direkte sammenliknes med å kjøre med promille.

En sjåfør som har vært våken i 24 timer har konsentrasjon og kognitive evner som en person med 1 i promille. (Kilde: Statens vegvesen)

Den unge kvinnen ble pålagt hvile før hun fikk lov til å kjøre videre.

Politibetjent Jan Tømmervold forteller at politiet får en del tips i løpet av sommeren fra folk som ser andre kjører vinglete eller som sitter og tekster med telefonen mens de kjører. Han mener det er bedre at folk ringer en gang for mye enn at en fyllekjører slipper unna.

- Denne gangen var alt i orden, det var ingen som fyllekjørte, men det ble meldt om vinglete kjøring, og da undersøker vi det.

Vinglete kjøring kan tyde på kjøring i ruspåvirket tilstand, at man er ukonsentrert fordi man for eksempel tekster på telefonen eller at man er sliten og trøtt.

En undersøkelse gjennomført av Norsk Gallup for noen år siden viste at svært mange ikke visste at det ikke er lov å sette seg bak rattet dersom man er trøtt; noe det altså ikke er.