Spekulasjonene har lenge gått i Oppdal om hvem som har kjøpt turisthotellet av Wenaas-gruppen. Onsdag ble nyheten sluppet, og det er klart at det er firkløveret Steinar Furnes, Siri Mette Furnes, Erik Sæther og Rune Skreen som tar over hotellet.

Den største overraskelsen er at Erik Sæther har sagt opp stillingen som direktør ved Skifer, for å bli en av eierne av det ærverdige hotellet ved stasjonen.

- Beslutningen ble tatt i begynnelsen av juli, men av hensyn til sin nåværende arbeidsplass og det faktum at vi står midt inne i ferietiden, gjorde at vi valgte å vente med offentliggjørelsen av navnene på de nye driverne til onsdag.

–Det er en omfattende avgjørelse å gå fra Skifer til noe helt nytt. Jeg sa opp jobben på Skifer på tirsdag, og går nå all-in på turisthotellet. Eget eierskap inspirere, og vi har alltid sagt på Skifer, at vi trenger flere rom i Oppdal. Det er også et viktig poeng for oss at Lars Hevle har skapt nytt liv i Gjestetunet. Tre aktører er viktig, og gjør at vi får enda flere gjester til Oppdal, forteller Erik Sæther til Opdalingen.

Eiergruppen fremhever fellesgodefinansieringen og Visit Oppdal som viktige faktorer på at det går an å få til noe i bygda.

–Fellesfinansieringen viser hvor viktig det er at alle bidrar. Uten denne hadde vi heller ikke hatt et turistkontor i Oppdal, sier de.

Hemmelig kjøpssum

De nye eierne av turisthotellet vil ikke offentliggjøre kjøpssummen, men de sier seg tilfreds med avtalen som er inngått med Wenaas-gruppen. De vil heller ikke røpe hvilken bankforbindelse som er benyttet til finansiering av kjøpet. Det er imidlertid klart at det er Rune Skreen som vil sitte med aksjemajoriteten i det nye selskapet, og de tre andre eierne er da også tydelig på at uten Skreen hadde det ikke blitt noen handel.

–Prisen er etter avtale ikke offentlig, men vi synes det er en god pris, og selger er også fornøyd. Som finansiering har vi flere åpne kilder, og vi vil bruke høsten til å få dette på plass. Men uten Rune Skreen hadde det ikke blitt noe av dette kjøpet, sier de.

Overtar ved årsskiftet

Hotellet overføres formelt til de nye eierne 1. januar 2018, men de får tilgang til hotellet allerede i november. Da er det et omfattende arbeid som står foran dem, før gjenåpningen. Blant annet skal de siste 35 av i alt 75 rom totalrenoveres. Her er det mellom annet hentet inn utstyr fra Plaza i Oslo.

–Hotellet ligger jo perfekt plassert i forhold til jernbanen. Det er også sjelden kost at et hotell har rom med egen terasse. Her kan gjestene virkelig sitte å se opp mot fjellene, sier Furnes.

Åpent hele året

Oppdal Turisthotell vil etter gjenåpningen først og fremst bli et ferie- og fritidshotell, og det presiseres at hotellet blir et fullservicehotell som vil være åpent året rundt. Planen er å gjenåpne utestedet George og kanskje også restauranten Perrongen i forbindelse overtakelsen.

–Vi synes det er viktig at Oppdal kan ha et tilbud til 18-åringene, sier Siri Mette Furnes.

Turisthotellet består av et relativt stort areal både, inn- og utvendig.

Blant annet store og energikrevende fellesareal, blant inkludert en konferansesal på 200 kvadratmeter. Noe som i følge Sæther gir store muligheter.

–Vi vil bruke tiden fremover til å utvikle stedet, men vi innser at vi ikke rekker alt på to måneder. Den mest omfattende rehabiliteringen som må gjennomføres før åpning, går på ventilasjonsanlegg og kjøkken, fortelles det.

–Vi håper å skaffe lys, varme og aktiviteter i flere år fremover. Det viktigste er uansett å skaffe arbeidsplasser, og vi har tro på at om ett par år kan være 20 -25 ansatte på Turisthotellet, sier Erik Sæther, som sammen med to ganger Furnes og Rune Skreen har klokketro på Oppdal som en fremtidig turistmagnet.

–Bare se i dag, det yrer jo av folk i sentrum, og vi har tro på at vi skal være med på å løfte destinasjon Oppdal i tiden fremtiden.