Ser man bort fra fransk konjakk og hvitvin, samt rødvin fra italia, ble det torsdag servert et lokalprodusert festmåltid av de sjeldne ved Rennebu helsesenter. Rabarbrasaften var laget med råvarer fra Berkåk, og ølet kom fra Rodebak på Innset.

Spekemat fra Hognamat og ost fra Grinal Ysteri, servert med rømme, honningkaramelliserte valnøtter og flatbrød fra Kroken Bakeri, dannet opptakten til en femretters jeg tror det vil gå gjeteord om i lang tid.

Hele staben ved helsestjenesten i Rennebu var i aksjon som servitører og bordkavalerer til brukerne, da den ene delikatessen etter den andre ble båret inn.

- Du må virkelig få med i avisa at kokkene og alle de andre her har gjort en god jobb, slik at dette ble gjort mulig, sier en fornøyd enhetsleder Solveig Løkken, samtidig med at hun serverer en av gjestene.

Forretten ble etterfulgt av einerrøkt fjellørret fra Granasjøen, dandert med potetlompe, eggekrem, fennikelsalat og dill. Braissert brisket av storfe fra Trollheim på Nerskogen var dagens hovedrett, denne ble servert med bakte rødbeter, selleripurè, syltet rødløk, potet og sjysaus.

Journalisten måtte dra før dessertene kom på bordet, men ikke før han måtte smake på både mellomrett og hovedrett. Intet galt sagt om Knorr og Toro, men mat laget fra bunnen av og tilberedt i flere timer, det blir så avgjort noe annet.

- Kjøttet er langtidslaget, vi har vel brukt 18 timer på å få det slik vi vil ha det sier Roy Arve Sitter, som et eksempel på at matlaging er en kunst, og ikke alltid gjort i en håndvending.

Dessertene ble for øvrig servert i to omganger, først som en predessert i form av norske jordbær, nyperoser og rabarbra granitè, før måltidet ble avsluttet med multepudding med vaniljeis, nøttebunn, pistasj, multesaus og yoghurt.

Et sikkert tegn på at maten falt i smak, var den nærmest totale stillheten rundt bordene. Folk koste seg, og ga klare tilbakemeldinge på at dette var litt av et herremåltid, og noe som vil bli husket.

Se bilder fra gourmetmiddagen ved Rennebu helsesenter øverst i saken.