På Halland camping på Nordskogen i Rennebu, er det fullt kjør i ferietiden. Her regjerer Linnea (7), Malin (9), Sindre (12), alle med etternavnet Grøtte Halland (for det er viktig), og mamma Eli Irene Grøtte og pappa Tore Halland.

Campingplassen ligger kloss ved E6, har 18 hytter av uvanlig høy standard, der blant annet ti av dem har eget bad. I tillegg er det egen oppstillingsplass for campingvogner og bobiler, med rom for 30 enheter, inklusive 25 strømplasser. Pluss at det i etasjen over resepsjonen, er tre leiligheter til utleie.

Plusser vi også på den nye tømmestasjonen for vogner og bobiler, kan vi trygt si at på Halland camping, bør en kunne få dekket de fleste behov en veifarende turist måtte ha.

Tore Halland henter materiale fra egen skog, bearbeider trevirke på egen gårdssag og setter opp hyttene på egen hånd. Tore setter sin ære i å gjøre ordentlig arbeid, og hyttene er da også av sjelden høy kvalitet til campinghytter å være, noe som ikke går upåaktet hen hos gjestene.

Tore er en forholdsvis beskjeden kar, men innrømmer at de får mange tilbakemeldinger om den høye standarden på campingplassen.

- Vi får jo litt skryt, og det er veldig mange som kommer tilbake, både på tur nordover og sørover. Mange vil også ha den samme hytta de leide sist de var her. Det synes jeg er god reklame, sier han.

Innledningen til årets sesong ble ikke helt som de hadde tenkt seg, for i slutten av mars flommet elva som renner like ved over, og raserte deler av plassen. Blant annet ble åtte av hyttene delvis ødelagt.

- Takket være utrolig god hjelp av Rennebu Hytteservice og LH Bygg, ble vi ferdige med gjenoppbyggingen i begynnelsen av juni, forteller Eli Irene og Tore, som altså for en gangs skyld måtte ty til ekstern hjelp for å rekke sesongstarten.

På området, som ligger kun få meter fra hovedferdselsåren som går gjennom kommunen, er det tilrettelagt slik at store og små skal ha en best mulig opplevelse den tiden de er her. På området finner vi både geiter og kaniner, huskestativ, trampoliner, klatrestativ, taubane, minigolf og mye annet en kan fordrive tiden med.

Tore Halland kjøpte tre mål av det gamle kunstgresset, da fotballbanen i Oppdal fikk nytt dekke. Dette er blant annet benyttet på området der bobilene og campingvognene er oppstilt. Kunstgress er mye renere og mer komfortabelt enn vått og gjørmete gress, når man sitter og koser seg utenfor doningen i kveldssola.

- Veldig godt mottatt blant gjestene, og kanskje ikke så vanlig å finne på campingplassene rundt omkring, sier Halland.

Flere av gjestene slår seg til ro i flere dager når de først er ankommet campingplassen. Med base på Nordskogen, brukes feriedager til å utforske nærområdet, mens andre tar en tur til Trondheim, Røros eller andre steder i regionen.

- Men de fleste er vanlige turister på vei til og fra, som er her ei natt før de drar videre, sier Tore.

En slik plass er heller ikke så avhengig av værgudenes lune, ja faktisk er dårlig vær slett ingen bakdel for tilstrømningen til campingplassen.

Årets sesong, som må sies å ha inneholdt en nokså omskiftelig værtype, karakteriseres da også som veldig bra.

- Vi er langt over snittet og det kommer folk fra mange nasjoner. Flesteparten er nordmenn, men svensker, dansker og franskmenn, ja folk fra "hele" verden stanser her, sier Eli Irene Grøtte og Tore Halland ved Halland camping.

Da vi forlater campingplassen, tar Eli Irene i mot nyankomne gjester, mens Tore fortsetter arbeidet med å sveise sammen den nye taubanen for barna. Selvgjort er velgjort.