Lensa Gauldalen er et samarbeidsprosjekt mellom ulike kommuner innen skogbruksnæringen. Med økt fokus på skogbruket og uttaket av tømmer i dette distriktet.

I starten av juli ble danske Kjartan Overdal ansatt i ett års engasjement som skogpådriver for Oppdal, Rennebu, Midtre Gauldal, Melhus, Holtålen og Røros. Oppgavene hans er sjekk av plantefelt, markberedning og veiledning opp mot skogeiere for å få en verdifull framtidsskog.

- Det er en viktig næring. Skogen har et enormt potensial i forhold til biobrensel og miljøvennlige bygg. I dag er det mye fokus på grønn omstilling, forteller han.

Bosatt i Soknedal

Overdal ble nylig utdannet som skogingeniør ved Universitetet i København. Nå er han bosatt i Soknedal, er gift og har to barn. Grunnen til at han havnet i Soknedal er at kona kommer herfra. Paret møttes da de gikk på Fosen folkehøgskole. Alt dette har han rukket å gjøre i en alder av 23 år.

– Det er viktig å svi mens jernet er varmt, sier han og ler.

Overdal stortrives i Norge og forteller at han ikke angrer et sekund på at han takket ja til stillingen. Det er ikke første gangen han jobber i Rennebu og Oppdal. Han har tidligere hatt ett år med praksis her.

– Det er nok veldig fint å være norsk i Danmark, men jeg kan bekrefte at det er enda bedre å være dansk i Norge. Jeg har blitt veldig godt tatt i mot etter at jeg flyttet hit, forteller skogingeniøren.

Bilen er hovedkontoret

Med arbeidsplass i flere kommuner tilbringer han mye tid i bilen.

– Hovedkontoret mitt ligger på Støren, men jeg vil nesten påstå at det er bilen som er hovedkontoret. Når jeg kjører rundt får jeg sett veldig mye flott natur, sier han.

Ifølge Overdal har han veldig varierte dager og forklarer hvordan en vanlig arbeidsdag ser ut nå som det er sommer.

– Jeg starter som regel dagen på kontoret. Her finner jeg ut hvilke skogområder jeg skal besøke. Etterpå drar jeg ut på befaring, før jeg mot slutten av dagen ser på resultatene jeg har samlet inn, forklarer 23-åringen.