- Nå er hovedmannskapet på plass, vi har tanker om hvor vi vil musikalsk og kulturhuset er bestilt, forteller Gunvor Fagerhaug Gustavsen til Opdalingen.

Hun forteller at det ikke er så ofte Ingebrigt Håker Flaten er i Oppdal, men at det nå passet å få til denne konserten 7. desember.

Gustavsen har jobbet med Ingebrigt Flaten tidligere, både i Oppdal og hjemme hos Ingebrigt Flaten i Austin, Texas.

- Jeg var så heldig å bli invitert over som gjesteartist til hans egen musikkfestival i fjor, forteller hun.

Lokale musikere

På førjulskonserten har hun også med seg Andreas Bjørkås på fele, Håkon Kvam på trommer, Sverre Stenløkk på saksofon og Gjert Kristian Øhrn på piano.

- Jeg synes det er veldig artig å ha med Håkon Kvam på laget. Håker Flaten har fortalt at han er imponert over unge Kvam som jazzmusiker, og at han godt kunne tenke seg å jobbe med han.

Kvam har sin bakgrunn fra korpsmiljøet i Oppdal, slik som Stenløkk. Kvam har har studert jazz ved Trøndertun Folkehøgskole, og studerer nå musikkvitenskap ved NTNU.

- I tillegg blir det nok også noen gjester, forteller Gustavsen.

Sjangerblanding

- Vi har så mye fin musikk som vi bør ta vare på, sier Gustavsen, som ser fram til å bruke de vakre tonene i ulike sjangerblandinger.

Gustavsen forteller at hun i fjorsommer gjorde noen innspillinger med Bjørkås, og at de nok vil fremføre noe av dette, pluss noe nytt.

- Men vi er fortsatt tidlig i planleggingsfasen med å få reportoar og arrangementer på plass, forteller hun, uten å ville røpe mer foreløpig.

Hun forteller at de vil ta tak i noe av det som finnes av julemusikk og folketoner fra Oppdal, og kanskje fremføre musikken i en ny helt drakt.

- Men du skal ikke se bort fra at for eksempel Romjulsdrøm av Prøysen også kan dukke opp i konserten, avslutter Gustavsen, som håper å kunne gi publikum en noe annerledes julekonsert.