Hytteeiere som har kontaktet Opdalingen forteller at de savner mulighet for å levere plastemballasje ved returpunktene i kommunen.

–Dette er noe vi har vurdert, men foreløpig vil det ikke bli satt ut egne plastkonteinere på de 14 returpunktene vi har, forteller enhetsleder Thorleif Jacobsen ved tekniske tjenester i Oppdal kommune.

Han forteller at det skyldes både investeringskostnader med nye konteinere og ikke minst logistikken ved tømming.

–Dessuten er flere av dagens returpunkt litt for trange, og det kan derfor bli vanskelig å finne plass til enda en konteiner, forteller Jacobsen.

Han forteller at den store økningen av antall hytter i kommunen fører til at flere returpunkt har en sprengt kapasitet.

–Vi har løpende måttet utvide plassene og justere tømmefrekvensen, enkelte steder til tre tømminger i uka i enkelte perioder, forteller han.

Han viser til at kommunen skal ut med nytt anbud neste år, og at det i den forbindelse vil bli en total gjennomgang av renovasjonsordningen i kommunen.

–Vi må også samkjøre vår ordning med NIR som vi er medlem av, samt til nye krav fra EU.

Opdalingen har tidligere omtalt nye krav som kan føre til at kommunen må gjeninnføre innsamling av matavfall.

–Da vil vi også vurdere dagens system ved våre returpunkt, forteller Jacobsen, som synes det er positivt at hytteeiere er opptatt av miljø og ønsker å sortere mer.

–Vi håper at enda flere vil bruke Oppdal miljøstasjon, og da kan hytteeiere samtidig bli kvitt plastavfall sammen med annet avfall som malingsrester, metall, hage- og bygningsavfall som ikke kan leveres ved returpunktene, avslutter Jacobsen.