Senterpartiet i Sør-Trøndelag sparket i helga i gang valgkampen i Oppdal. Selv om regnet øste ned, ble det en tradisjonsrik valgkampåpning med appeller, toner fra Frode Haarstad, matservering og muligheten til å stille politikerne spørsmål.

På plass i Oppdal var førstekandidat Heidi Greni, andrekandidat og oppdaling Geir Arild Espnes, ungdomskandidat Vegard Frøseth Fenes og nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe.

– Vi har tidligere hatt kick-off i andre kommuner i fylket. Vi har vært i Trondheim og på Melhus. Nå syntes vi det passet utrolig godt å legge det til Oppdal. Når vi har en stortingskandidat herfra er det ekstra trivelig å være her, sier Greni til Opdalingen.

– Fantastisk fremgang

11. september har Greni sittet på Stortinget i fire år. Mulighetene for at det blir fire nye år i hovedstaden er stor, mener stortingsrepresentanten. Hun er så optimistisk at hun tror Geir Arild Espnes slår følge med henne etter valget.

– Meningsmålingene viser at vi har hatt en fantastisk fremgang i det siste fire årene. Vi er like nærme andremandatet nå, som vi var førstemandatet for fire år siden. Den gangen var jeg kun inne på én meningsmåling det siste året før valget, men vi greide likevel å mobilisere frem til valgdagen, forteller hun.

Ola Borten Moe støtter utsagnet til partikollegaen. Ikke siden 1993 har Senterpartiet hatt to representanter fra Sør-Trøndelag.

– Med et godt valg har vi gode muligheter til å få inn to representanter fra Sør-Trøndelag. Det fremstår helt klart som et realistisk mål, mener han.

– Historisk liste

– Hvorfor blir det en fordel for Sør-Trøndelag å få inn to representanter fra Senterpartiet til Stortinget?

–Tar vi med hele Trøndelag ligger det an til å bli fire representanter. Heidi har vært dyktig til å få med seg hele bredden, men jeg tror vi kan fordele arbeidsoppgavene bedre ved å være to personer. Vi kan jobbe enda tydeligere fra trøndelagsbenken. Det er mange utfordringer vi kan løse sammen, sier oppdaling Geir Arild Espnes.

Ifølge Greni er det historisk at to representanter fra fjellregionen står på de to øverste plassene.

– Man må nok lete lenge for å finne lignende tilfeller hos de andre partiene, forteller hun.

Greni er sikker på at partiet har bruk for Espnes sin kompetanse på tinget.

– Geir Arild har egentlig ganske uvanlig bakgrunn til å være medlem i Senterpartiet. Det er ikke så mange professorer fra NTNU som har stått på lista tidligere. Men han har utrolig god kunnskap om helsepolitikk, og vil bli en kjemperessurs for gruppa hvis han kommer inn, sier førstekandidaten.

Se bildeserie fra valgkampåpningen i bildeserien øverst i artikkelen!