Torsdag er det klart for skolestart i Rennebu. Dette blir en historisk dag, i og med at samtlige elever i grunnskolen for første gang er samlet på Berkåk.

Det økende elevtallet dette medfører, har gjort det nødvendig med visse rokeringer av arealene. Der det før var folkebibliotek, er det nå bygd helt nye klasserom for å kunne ta imot 1. og 2.-klassingene.

Biblioteket er derimot ikke klart til skolestart, årsaken til dette forklarer rådmann Birger Hellan slik:

–  Arbeidet med skolelokalene og Birka-bygget ønsker vi i størst mulig grad å utføre med egne folk, og da har vi prioritert skolen, slik at den blir ferdig til skolestart. Men allerede denne uka starter vi arbeidet med biblioteket.

Hellan forteller at mannskap er i gang med det elektriske arbeidet. Kommunen er også i dialog med arkitekter med hensyn til tekniske løsninger.

– Vi har ikke lyst til å sette dato for ferdigstillelse av biblioteket, men det antydes en 3–4 uker før alt er klart, sier han.

Hellan ser i likhet med den jevne rennbygg frem til at det kommer nytt liv i bygningen som tidligere inneholdt Birka og klesbutikken Snertne Sneller.

– Jeg tror det er bra at biblioteket kommer ute på torget, det blir mer synlig på denne måten. De nye lokalene på torget fører forhåpentligvis til flere drop-in besøk, i tillegg til at det vil egne seg til ulike arrangement, sier rådmann Birger Hellan.

Kontaktlærer Britt Janne Hakvåg gleder seg til å ta imot 17 nye 1. klassinger i lokalene som før inneholdt bibliotek. Foto: Jan Inge Flå