Sommeren 2016 pekte pilen oppover for Oppdalsporten på Fagerhaug. Veikroa hadde en økning på 26 prosent sammenlignet med det foregående året.

– Vi er veldig fornøyd med økningen. Nå kan vi konsentrere oss om å lage og servere god mat, sa daglig leder Heidi Steen til Opdalingen i fjor.

«Et naturlig stoppested»

I juli ble Oppdalsporten omtalt på nettsiden til NAF-magasinet Motor. Motor-redaksjonen reiser landet rundt og tester veimat, og i sommer tok de turen innom veikroa, som ligger 10 kilometer nord for Oppdal sentrum.

«Oppdalsporten åpenbarer seg som et naturlig stoppested når du er kommet i gang med å forsere Dovrefjell retning Oslo. Men de kunne gjort mye mer ut av seg», er ingressen til artikkelen som ligger på motor.no.

Får skryt for menyen

Spisestedet scorer ekstra høyt på punktene meny, barnevennlig og renhold. De får også gode ord i kategoriene førsteinntrykk, smak, hjemmelaget, service og toaletter. På pris og drikke havner de midt på treet i testen.

Maten i buffeten er ifølge anmelderne av god norsk veikrostandard. Smørbrødene får også skryt, men at maten er pakket inn i plast faller ikke i smak. Dessertbuffeten var høydepunktet på veikroa.

Testen ble utført i mai i år, og ingen ved Oppdalsporten visste at journalister fra NAF-magasinet Motor var på besøk.

- Gjennomgår testene

Heidi Steen har fått med seg testen. Hun forteller at det ikke er første gangen de blir vurdert av journalister.

– Vi har flere slike tester i løpet av året. Dette besøket ble gjort tidlig i vår, og det er viktig å påpeke at denne perioden er lavsesong for oss, sier hun.

Steen skulle gjerne likt å komme enda bedre ut i omtalen, men er greit fornøyd med resultatet.

– Noe av det som blir vurdert kan naturligvis være tilfeldigheter, men vi bruker dette for alt det er verdt, forteller hun.

– Alle tester blir gjennomgått sammen med de ansatte, slik at vi har noe å strekke oss etter. Vi jobber for å være på topp hele tiden, og dette er et viktig verktøy for å bli bedre, fortsetter Steen.