I morgen er det skolestart i Rennebu kommune. Rennebu barne- og ungdomsskole blir fra i høst den eneste skolen i kommunen etter at det tidligere i år ble bestemt at grendeskolene på Voll og Innset skulle legges ned, og at barna fra nå av skal gå på en stor felles grunnskole på Berkåk.

– Det er utrolig god stemning på huset. De siste dagene har vært artig, spennende og arbeidsom. Vi er i full gang med å planlegge oppstartsdagen, og gleder oss veldig til å ønske alle barn velkommen på torsdag, forteller nyansatt rektor Gerd Staverløkk til Opdalingen.

287 elever og 55 ansatte

I fjor var elevtallet på Berkåk 237, men med barna på Voll og Innset blir det i år totalt 287 elever på den nye storskolen i Rennebu.

– I tillegg til å ha flyttet biblioteket til torget har vi gjort noen justeringer på huset. Alle klassetrinn får store og fine areal med grupperom og aktivitetsrom ved siden av klasserommene. Det blir veldig fint, sier Staverløkk.

Lærerne på Voll og Innset har fått tilbudet om å fortsette i jobbene sine på den nye skolen. Sammen med ledelse, lærere, fagarbeidere og lærlinger står 55 ansatte klare til å ta i mot elevene til et nytt skoleår.

– Vi har blitt en solid bedrift. Vi ønsker alle at dette skal bli bra for barna og deres foreldre, forteller rektoren.

Nytt lederteam

Staverløkk har også fått på plass et helt nytt lederteam. Lene Nyhus er avdelingsleder for 1.– 4. trinn, Oddveig Uv Værnes skal ha kontroll på 5.– 7. trinn, Tove Aasheim Bruholt skal lede 8.–10. trinn, mens Hanna Marie Reistad får ansvaret for SFO.

– Jeg har fått med meg et utrolig godt lederteam med mye kunnskap og erfaring. Med så mange elever og ansatte er det viktig at trinnene får hver sin avdelingsleder, forteller Staverløkk.

– Mjuk start

Mange tenker kanskje at torsdag er en uvanlig dag å starte skoleåret på. Staverløkk forteller at dette er oppstartsdag for skolene i både Trondheim, Melhus og Midtre-Gauldal.

– Skoleruta er planlagt slik og var et forslag fra fylket. Det blir en veldig mjuk start for elevene, og det kan kanskje være greit når det er så mye nytt for veldig mange, forteller hun.

Torsdag klokken 08.30 må alle elever møte opp til første skoledag. Barnetrinnene, 1.–7. trinn, starter dagen med å samles i kultursalen i Rennebuhallen. Her vil det bli en høytidelig start på skoleåret. Ungdomstrinnet møter opp på skolen, men vil også bli samlet i kultursalen etter at de yngste har vært der.

– Nå i starten blir det mye fokus på trivsel og at elevene skal bli kjent. Fra torsdag og ut neste uke kommer det til å bli flere aktiviteter og turer. Det er nok mange spente foreldre og elever. De skal være trygge på at vi ansatte vil at alle skal trives best mulig, sier Staverløkk, som nesten ikke klarer å vente med å komme i gang.

– Det har gått en god stund siden vedtaket, så det er bra for alle at vi endelig kommer på plass der vi skal være. Det virker som at alle er motiverte og klare for dette, forteller rektoren.