I dag er det 14 personer som på jevnlig basis benytter seg av dagaktivitetstilbudet for hjemmeboende med demens i Oppdal kommune. Avdelingsleder Oddveig Øhrn forteller at behovet er økende.

Brukerne blir hentet hjemme, de lager frokost i fellesskap, fyller dagen med meningsfull aktivitet og spiser middag før de blir kjørt hjem igjen. Den enkelte velger selv hvor ofte han eller hun ønsker å benytte tilbudet i løpet av en uke.

Da Opdalingen besøkte senteret denne uken var brukerne i full gang med å beise et redskapsskjul som er bygd med midler fra Lions. Flere medlemmer fra Lions var også med som ekstra arbeidsinnsats.

- Vi har ikke lagringsmuligheter for forskjellig utstyr og ved så derfor var pengegaven fra Lions kjærkommen, forteller Øhrn.

Med stor arbeidslyst, latter og prat gikk beisingen unna på rekordfart, og så var det tid for kaffe og vafler.

- Pausene er like viktige som selve arbeidet, forteller aktivitør Ann Kristin Bjerkaas, som forklarer at meningsfulle aktiviteter kan være alt fra en tur i nærmiljøet til å mate hønsene som bor i et eget hønsehus ved sentret, fra å lage frokost og middag sammen til å klippe plenen og annet forefallende arbeid.

- Mange føler nok at dette senteret blir som et lite fristed. Her kan man snakke sammen om sykdommen og så er det greit at man ikke husker alt hele tiden, forklarer avdelingsleder Øhrn.

Lions i Oppdal har de siste årene bidratt med 75.000 kroner til demensarbeidet i kommunen. I tillegg til å bevilge penger stiller også medlemmene opp på dugnadsarbeid.

- Dette er bidrag som er helt i vår ånd, forteller Asbjørn Liberg til Opdalingen.

Jorunn Bjørndal og Målfrid Bøe (t.h.) svinger beiskosten sammen med aktivitør Ann Kristin Bjerkaas (t.v.).