Siden Oppdal turistkontor åpnet 15. juni i Reiselivets hus, har informasjonen hatt sommeråpent og vært bemannet med fem turistverter, som har delt på ukene.

I dag søndag var etter planen sommeren siste ordinære åpningsdag, men grunnet stor pågang vil kontoret ha sommertider ut neste uke.

– Søreuropeerne har ferie helt fram til 1. september. Flere grupper med nedelendere besøker oss. I tillegg har vi mange turister fra Frankrike, Spania, Italia og Belgia. Vi må heller ikke glemme alle pilegrimene, forteller turistvert Siv Renander ved Oppdal turistkontor til Opdalingen.

Turistkontoret vil ikke bli helt stengt når sommersesongen er over neste søndag. På dagtid vil skranken bli betjent av Steinar og Siri Mette Furnes i Oppdal Event og andre på huset.

– Bryr seg ikke om regnet

Selv om flere av attraksjonene i Oppdal er i ferd med å stenge for sesongen, kan turistene ta del i aktiviter som moskussafari, elgsafari og besøke gravfeltet på Vang.

– Det har vært en bløt sommer, men temperaturene har vært gode. Folk bryr seg ikke om at det regner. Turistene forteller at de forventet slikt vær før de dro til Norge, sier Renander.

Opdalingen har tidligere i sommer skrevet om alle turistene som stanser ved turistkontoret.

– Det har vært mye mer folk enn vi forventet. Turistkontoret ble jo for noen år siden lagt ned fordi man mente at alle brukte internett til å finne turistinformasjon. Slik er det faktisk ikke. Folk vil ha brosjyrer og kart, og vil gjerne ha forklart hvor de ulike turistmålene ligger, sa Steinar Furnes i starten på august.

Totalt 5500 henvendelser

Renander kan opplyse at de per dags dato har solgt 112 kart over Oppdal og 59 postkort med ulike motiv.

I juni hadde turistkontoret 1000 henvendelser. I juli var tallet oppe i 3000, mens august foreløpig har gitt 1500 henvendelser. Totalt har 5500 vært innom turistinformasjonen. En henvendelse kan bestå av en familie på fem personer eller en fullstappet buss, så antall turister er mange flere.