Klar melding fra både Nerskogen Landhandel og Rennebu Nedre Handel; det er ikke nok å stikke innom å kjøpe tacosausen og kremfløten som du glemte å kjøpe på Berkåk eller Auna; skal nærbutikkene overleve må grendefolket bruke dem.

I forbindelse med årets valgkamp stakk KrF-politiker Geirmund Lykke innom nærbutikkene på Voll og Nerskogen. Med ifølge var også Ola T. Lånke og Jostein Landrø.

Kjøpmennene Frøydis Olaussen og Toril Dullum Lund hadde samme beskjed til listetoppen fra KrF; folk må ikke bare snakke om at de ønsker seg en nærbutikk, de må også bruke den eller så blir den borte.

Lykke som er trondheimspolitiker var spesielt interessert i å vite hvorvidt nærbutikkene i Rennebu har hatt nytte av det såkalte Mercur-programmet som er en nasjonal støtte og utviklingsordning for blant annet nærbutikker.

Da kunne både Olaussen og Lund fortelle at de hadde hatt stor nytte av ordningen, samt at Rennebu faktisk er en foregangskommune når det gjelder å støtte opp om sine nærbutikker.

Blant annet så er bygningen som huser Nerskogen Landhandel oppført av Rennebu kommune, og kjøpmannen leier lokalene av kommunen. Rennebu Nedre Handel har også fått støtte fra kommunen i forbindelse med oppussing og utvidelse av butikken.

Mercur-programmet er en støtteordning som KrF i sitt valgprogram mener bør få tilført flere midler for å styrke Utkant-Norge.

Lykke var mer enn tydelig når det gjaldt mulige regjeringspartnere i neste stortingsperiode, sett fra hans ståsted vil en regjering Sentrum – Høyreregjering uten FrP være det beste for Bygde-Norge.