Det var i slutten av mai at bygningsrådet var på befaring i Vangslia, hvor Ola Fjøsne og Kjell Vidar Myrann orienterte bygningsrådet om Vangslia Fjellandsby.

Bygningsrådet vedtok i møte 19. juni å sende forslag til detaljreguleringsplan for Vangslia Fjellandsby på lovbestemt høring, og å legge planforslaget ut til offentlig ettersyn. Videre er planforslaget sendt berørte naboer, og lagt ut til offentlig ettersyn. Uttalefrist ble satt til 10. august 2017.

Etter at bygningsrådet var på befaring i området i mai, var de i ekstase over planene for Vangslia Fjellandsby. Det hadde ikke forandret seg da saken skulle behandles mandag denne uka.

– Det har blitt gjort en bra redegjørelse fra sist planarbeid. Det er et veldig viktig område vi skal se på. Dette har potensial til å bli et fint område, sier Ola Skarsheim (Sp).

Vangslia Fjellandsby er planlagt i området mellom Håkerekspressen og Vangslia Fjelltun og det er regulert 80 tomter i området.

Merknader

Innen fristens utløp er følgende merknader mottatt:

Sør-Trøndelag fylkeskommune har i brev av 03.07.17. ikke satt vilkår for egengodkjenning, men minner om den generelle aktsomhetsplikten etter § 8 i kulturminneloven.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har i samordnet uttale ved brev av 10.08.17. ikke satt vilkår for egengodkjenning. For å redusere uttak av kantskog mest mulig, anbefaler Fylkesmannen at det tilføyes i bestemmelse 1.1. at uttak av kantskog ikke tillates ut over det som er nødvendig for gjennomføring av tiltak i tråd med planen. Statens vegvesen har i brev av 28.07.17. ingen merknader til planforslaget. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har i brev av 04.07.17. ingen merknader til planen.

Det foreligger merknader fra flere berørte naboer.

Eier av gnr 271 bnr 203, Johan F. Schønheyder, ber i brev mottatt 26.07.17. oppsummert om følgende:

  1. Definisjon av antall boenheter planen skal ta høyde for.

  2. Støytiltak ved den nye vegtraseen må beregnes om dokumenteres i forhold til overnattings-virksomhet ved gnr 271 bnr 203. En forutsetter at kostnaden bæres av tiltakshaver. Minimum må det settes av areal for en enkel støyskjerm i tillegg til den foreslåtte «hurtigvoksende» vegetasjon som lydteknisk ikke har særlig støydemping.

  3. Ny plan som definerer hvor og hvordan skitrafikken skal foregå, og hvor den skal krysse vegsystem.

  4. Parkeringskravet settes til minimum 1,25 pr. boenhet, helst 1 + 1 i garasje.

  5. Bedre plass til søppelhåndtering i feltet for å avlaste økt trafikk i flaskehalsene til Vangslia.

Schønheyder mener videre at grunnforholdene i området kan være ustabile på grunn av vannoppkommer. Det vises til erfaringene fra Prestløkkjafeltet og Vangslia Fjelltun.

Eier av gnr 271 bnr 90, Eva Gjengset, opprettholder i e-post mottatt 26.07.17. sine synspunkter i brev av 15.05.17, sendt planlegger Ola Fjøsne. Gjengset presiserer nødvendigheten av at tomtegrensene inn mot hennes eiendom blir lagt slik at det blir tilstrekkelig plass til snøbrøyting og tilbringertjeneste til hyttas inngangsparti. Videre at grøntområdet i bakkant blir utvidet og skråningen utbedret. Det må legges inn ski inn/ut mellom tomtene H36 og H37. Videre bes om at begrepet «fritidsboliger» presiseres til «private hytter».

Oppdal Skiheiser AS har i e-post mottatt 31.07.17. kommet med innspill til 30 parkeringsplasser i Vangslia Fjelltun.

I brev av 31.07.17. fremmer Sverre Kjetil Rød på vegne av hytteeierne i Øvre Prestløkkja 8, 10 og 12 merknader til planen. Trond Kvamsdal fremmer på vegne av Prestløkkja Hytteforening tilsvarende merknader i brev av 04.08.17.

Overordna forhold

Det må etableres en sikker og effektiv trafikkløsning langs Kjerkvegen før det gjennomføres ytterligere utbygging i Vangslia. Dette inkluderer flere parkeringsplasser, bredere veg, av- og påstigningsområder og nytt trafikkmønster som hindrer muligheten til å parkere langs Kjerkvegen. Byggegrense mot bekk og dyrkamark må være i henhold til bestemmelsene i kommuneplanen.

Forhold som direkte berører Prestløkkja hyttefelt.

1. Plassering av bom for innkjøring til Øvre Prestløkkja

Ny bom må plasseres slik at alle parkeringsplassene som tilhører Prestløkkja hyttefelt er innenfor bommen. Bommen må være separat for hyttefeltet. Dette løses ved å flytte startpunktet for den planlagte nye vegen lenger nord/øst.

2. Avstand fra hyttefelt til planlagt ny veg

De finner det urimelig at hytteeierne langs Øvre Prestløkkja skal påføres belastningen som følge av stor trafikkøkning. For å bøte på dette må avstanden fra tomtegrensene på Prestløkkja hyttefelt til vegskulder på planlagt ny veg være minimum 15 meter.

3. Sikringstiltak

Det må etableres støttemur eller autovern på nedsiden av den nye vegen på den strekningen som grenser til Prestløkkja hyttefelt. Dette for å hindre at biler som sklir av vegen havner i hytte- eller garasjevegg.

4. Vegetasjonsbelte

Vegetasjonsskjermen mellom Prestløkkja hyttefelt og den nye vegen må bestå av lauvtrær og vintergrønne trær i et omfang som er tilstrekkelig til å dempe trafikkstøy både sommer og vinter.

I brev av 10.08.17. fra Frank Brækken på vegne av eierne av gnr 271 bnr 17 og gnr 271 bnr 180 bes om at gjerdeplikten opprettholdes også i utbyggingsperioden. Videre vises til at det kan bli behov for å forbedre kapasiteten for bekken nedover, noe utbygger må bekoste. Det bes om at dette tas inn i planen.

Rådmannens tilråding

Bygningsrådet rår kommunestyret til å gjøre slikt vedtak: Kommunesrtyret vedtar i medhold av plan- og bygningslovens § 12-12 detaljreguleringsplan for Vangslia Fjellandsby. Vedtaket gjelder plankart (datert 29.05.17.), VA-plankart (datert 02.06.17.) og bestemmelser (datert 02.06.17.) revidert i henhold til bygningsrådets vedtak i sak 17/52, med følgende endringer:

På plankartet og VA-plankartet:

- Ca. halvparten av grønnstrukturen (G1) vest for tomt H1 vises med formål renovasjon. Arealet benevnes R1.

- Det settes av areal til 30 parkeringsplasser i Vangslia Fjelltun som vist på skisse vedlagt innspill fra Oppdal Skiheiser AS.

I bestemmelsene:

§ 3.1.1. gis følgende tilføyelse:

Det tillates oppført maksimum 3 boenheter pr. tomt.

Første setning i § 3.1.4. endres til:

Bygninger skal, med unntak av høydebassenget, ha taktekking av torv.

§ 3.1.5. endres til:

For tomter som bygges ut med en boenhet skal det opparbeides minimum 2 biloppstillingsplasser pr. tomt. For tomter som bygges ut med to eller flere boenheter, skal det opparbeides minimum 1,5 biloppstillingsplasser pr. boenhet.

Det tas inn en ny § 4.6. med følgende ordlyd:

4.6. Renovasjon (R1)

4.6.1. Område R1 er felles for alle tomtene i planområdet. Området skal beplantes på en slik måte at det blir skjermet for innsyn.

Når det gjelder forholdet til naturmangfoldloven vises til saksinnledning og vedtak i sak 17/52 i bygningsrådet.