Vi er inne i brannvernuka, og ungene ved Vonheim barnehage på Berkåk i Rennebu, har tatt saken på alvor. De har både sett film, lest om brannmann Sam og sunget «En brann er ikke tull, du må ringe 1-1-0».

Onsdag fikk de spennende besøk av lokalt mannskap fra Trøndelag brann- og redningstjeneste. Stian og Christian kjørte brannbilen ned fra brannstasjonen, og storøyde unger fikk oppleve både høye sirener og kraftige vannstråler.

Førstkommende lørdag er det åpen dag på brannstasjonen i Rennebu. Det er første gang den lokale avdelingen av Trøndellag brann- og redningstjeneste arrangerer en slik dag på Berkåk.

- Vi vil gjerne vise frem det vi holder på med og mannskapet fra Rennebu stiller denne dagen opp på dugnad. Vi har skaffet masse hjelmer som vi deler deler ut til ungene, og serverer kaffe, saft og kaker. Du skal ikke se bort fra at det i tillegg vanker flere overraskelser, sier røykdykker Stian Sandhaugen.

Arrangementet forgår ved brannstasjonen, på nedsiden av kommunehuset, og åpner klokken 12.00.

- Vi holder åpent frem til klokken tre, i hvert fall offisielt. Men er interessen stor, kan vi sikkert drøye denne tiden, sier Sandhaugen, og håper riktig mange, både barn og voksne, tar turen.

Øverst i saken kan du se noen bilder fra da ungene ved Vonheim barnehage fikk besøk av ekte brannmenn!