Utstillingen «FÅREVER» viser arbeider som består av videoen «Follow that Sheep», foto, keramiske skulpturer og installasjoner. Brit Dyrnes viser forskjellige uttryksformer av materialer, men tilsammen blir det en helhetlig installasjon hvor sauen er gjennomgangstema.

Hun åpner utstillingen i slutten av september og blir stående til midten av oktober. Oppdal Kunstlag er glad for at de får opp denne utstillinga i forbindelse med Fjell- og Fårikålfestivalen.

– Dette er en annerledes utstilling og en utstilling som hele oppdals befolkning kan være interessert i. Sau er viktig for bygda og utstillingen er en annen vri enn det klassiske maleriet, forteller Thea Hustad fra styret i Oppdal Kunstlag til Opdalingen.

Hun forteller at de hadde festivalen i bakhodet da de booket henne.

– Det kommer til å bli en helhetlig utstilling. Utstillingen er formet for dette formålet og skreddersydd for stedet, temaet og høsten. Jeg gleder meg til å kunne boltre meg i det fine kulturhuset, forteller Dyrnes.

– Hva er dine forventninger?

– Jeg gleder meg som bare det. Det kommer til å bli veldig spennende og jeg håper det er mange som tar turen. Sau er et dyr som mange kjenner til og som man har et forhold til på en og annen måte. Det er et dyr som du vokser med, sier Dyrnes.