Stian Rosenlund (28) kommer opprinnelig fra Loppa kommune i Finnmark, men de siste årene har han jobbet som kokk og nå sist soussjef på Royal Garden i Trondheim. Han har også jobbet i frokosten på Scandic Nidelven og på Nordlys Hotel i Finnmark.

- Kjøkkenet på Quality Skifer Hotel har jo allerede et godt rykte; hvordan har du tenkt å opprettholde det som nyansatt kjøkkensjef?

- Ved å jobbe sammen med de flinke folka rundt meg. Det er det viktigste suksesskriteriet for meg, forteller Roselund, som forteller at han er ikke særlig flink til å skryte av seg selv når vi utfordrer han til det.

- Jeg er vel ikke så verst til å lage mat, sier han og smiler, og forteller samtidig at det er en god stund siden han har søkt på noen jobb. Det kjennes godt å bli oppringt og å bli tilbudt en jobb.

Rosenlund forteller at han ikke har noen spesialiteter som er noen form for varemerke for hans egen del, og selv om han kommer fra Finnmark så har han for eksempel ikke jobbet mer med rein enn andre kokker.

Ikke for det, han er ganske trygg på at han skulle kunne diske opp både den ene og den andre retten med både lokal rein og sau. Han forklarer at når det gjelder sau så har han først og fremst jobbet med retter basert på lam, og avslører samtidig at lammecarre hører med til rettene han liker ekstra godt å spise selv.

Loppa er en sjøkommune og den nye kjøkkensjefen er også glad i fisk. Det var faktisk fisker han drømte om å bli da han var yngre, men med årene så økte interessen for mat og dermed ble oppskriften etterhvert klar, det var kokkefaget som ble veivalget.

Når vi spør om favorittmat generelt slår han ut med armene og sier at det finnes god og dårlig mat av alt, så rent generelt så er han tilhenger av god mat. Punktum.

- Når vi er inne på dette med god mat, Oppdal er jo heldig stilt sånn sett, hele område er jo ei stor gryte med masse godsaker, så det kommer til å bli naturlig for meg å bruke mye kortreist mat, forteller Rosenlund.

Når han ikke er på kjøkkenet og jobber, så bruker han tiden på venner og "kjærringa"; finnmarkingens lune omtale av samboeren som er blitt med til Oppdal.

Rosenlund har vært i Oppdal flere ganger, og har noen kontakter her fra før, og er det én ting han setter pris på med fjellbygda så er det skiheisene og bakkene.

- Bortoverski eller nedoverski?

- Nei, bortoverski sluttet jeg med som liten, det er bakkene og skiheisen som gjelder, forteller den nye kjøkkensjefen som må avrunde kaffepraten for å fortsette på kjøkkenet.

- Hvor mye arbeid er det å gjøre på et kjøkken som det Skifer har?

- Her er det bare å stå på til jobben er gjort, svarer Rosenlund og forsvinner bak svingdørene, dagens middag skal snart på bordene.